USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області колаборантка передає російській армії будівлі шкіл і коледжів під розміщення казарм

У Запорізькій області колаборантка передає російській армії будівлі шкіл і коледжів під розміщення казарм

Служба безпеки України викрила очільницю «министерства образования рф» в Мелітополі Запорізької області, яка віддала школи під казарми росгвардії.

Про це повідомляє СБУ.

​​Слідчі Служби безпеки завершили досудове розслідування щодо керівниці створеного агресором «министерства образования Запорожской области». Обвинувальний акт скеровано до суду.

Мова йде про директорку промислово-економічного технікуму Олену Шапурову, якій окупанти довірили організувати навчальний процес у школах за російською програмою та російською мовою. Після захоплення міста вона вступила до лав місцевої «военно-гражданской администрации рф». Там її призначили керувати так званим «департаментом образования», а згодом очолила «министерство».

Перебуваючи на «посаді», вона займалась переформатуванням освітньої системи регіону під потреби країни-агресора.

Встановлено, що зловмисниця підписувала «розпорядження», якими передавала на баланс «министерства внутренних дел рф» будівлі українських навчальних закладів. Серед них – загальноосвітні школи і коледжі. В подальшому ворог використовував їх для базування особового складу, військової техніки, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань.

Задокументовано, що саме вона «передала» підрозділам росгвардії навчальний корпус і гуртожиток одного з коледжів Мелітополя.

Також колаборантка «передала» загарбникам всі автомобілі і комп’ютерну техніку міського відділу освіти.

Крім того, ворожа поплічниця організувала масштабну агітаційну кампанію за «приєднання» регіону до складу рф. Під час масових заходів особисто закликала людей взяти участь у псевдореферендумі і «проголосувати» на користь кремля.

Під час проведення фейкового плебісциту вона намагалась примусово залучити місцевих педагогів до незаконної діяльності «избирательных комиссий». У разі незгоди – погрожувала «візитами» до катівень рашистів.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисниця перебуває на тимчасово окупованій території півдня України. Втім, співробітники СБУ встановили місця її перебування і здійснюють комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили слідчі Служби безпеки Запорізької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

В окупованому Мелітополі стався замах на ще одного проросійського зрадника


Читайте також:

Російські війська завдали черговий ракетний удар по передмістю Запоріжжя, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0