USD: EUR:
... в Запорожье
На Запоріжжі ще шістьом поліцейським-зрадникам, які після окупації почали служити ворогу, повідомили про підозру

На Запоріжжі ще шістьом поліцейським-зрадникам, які після окупації почали служити ворогу, повідомили про підозру

У Запорізької області ще шістьом поліцейським-зрадникам повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, після російського вторгнення шість поліцейських зі структурних підрозділів Василівського районного управління поліції не дотримались складеної ними присяги на вірність Україні та перейшли на бік ворога.

З травня підозрювані добровільно поповнили лави так званих «Народной милиции г. Каменка-Днепровская» та «Народной милиции пгт. Михайловка», які незаконно створені окупаційною адміністрацією на захопленій території Василівського району.

За вказівками загарбників підозрювані патрулюють вулиці селищ та виходять на чергування – вдають роботу правоохоронного органу.

Працюючи на окупантів, зрадники схиляли своїх колег до вступу «на службу» в окупаційні правоохоронні органи, агітували місцевих жителів не чинити опір та співпрацювати з «новою» владою.

По теперішній час вони виконують вказівки та розпорядження окупантів та використовують теоретичні знання і практичні навички, отримані в Україні, з метою зміцнення ворожої влади на тимчасово захопленій території.

Наразі всіх підозрюваних звільнено з органів Нацполіції України.

Колишнім правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацію майна.

У Запоріжжі затримали підполковника СБУ, який передавав ворогу секретну інформацію, – ФОТО


Читайте також:

У Запорізькій області після окупації директорка школи перейшла на бік ворога та впроваджувала освіту за російськими стандартами

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0