USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області двоє суддів у справі «Сармата» взяли самовідвід

У Запорізькій області двоє суддів у справі «Сармата» взяли самовідвід

Сьогодні, 29 липня, в Бердянському міському районному суді відбулося перше судове засідання по вбивству бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешко “Сармата”.

В ході засідання над підозрюваними організаторами вбивства “Сармата” – Михайлом Сигидою, Євгеном Бродським, Віктором Власюком і виконавцями. Підозрюються Артем Матюшин, Володимир Обухів, Микола Ломако та Максим Владимирінков, повідомляє «ProBerdyansk».

Справу розглядає колегія суддів – судді Кошова і Дубровська взяли самовідвід. Приводом став розгляд інших справ, пов’язаних з Віталієм Олешко в другому випадку – людина судді займався налагодженням електропостачання в готелі, яка належить родині вбитого “Сармата”.

Побратими убитого Віталія Олешко пов’язують самовідвід з передбачуваним тиском на суддів. Тепер автоматична система повинна сформувати нову колегію суддів, які будуть вести процес.

Нагадаємо, що Віталія Олешко вбили в Бердянську 31 липня минулого року на території готелю, що належить його родині: невідомий зайшов на територію готелю і зробив два постріли. За підозрою у вбивстві “Сармата” спочатку було затримано п’ятьох людей – чотирьох з них взяли поліцейські близько Василівки Запорізької області. У грудні 2018 року був затриманий шостий підозрюваний в причетності до вбивства Олешко – бізнесмен з Дніпра Євген Бродський – в аеропорту Харкова при спробі перетнути кордон. За версією поліції, він може бути одним із замовників. Сам Бродський під час обрання йому запобіжного заходу у суді заявляв, що не був знайомий з Олешко.

0