USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області депутат сільради прострочила терміни подачі декларації, бо не знала, як її заповнювати

У Запорізькій області депутат сільради прострочила терміни подачі декларації, бо не знала, як її заповнювати

Про це розповіла в суді депутат сільради Світлана Карнаш, яка представляє в Малобілозерскій  сільській раді фракцію «Наш край». Про це стало відомо з реєстру судових рішень.

Жінка працює вчителем у місцевій Малобілозерській школі. Наприкінці 2015 року вона стала депутатам місцевої сільської ради.

Правоохоронці з управління захисту економіки в Запорізькій області склали адміністративний протокол стосовно Карнаш за порушення вимог фінансового контролю. Як виявилося, депутат прострочила терміни подачі е-декларації за 2017 рік.

У залі суду жінка свою вину визнала і розповіла, що в минулому році вона дійсно не розібралася, як треба подавати декларацію, до того ж вона не володіє комп’ютерними навичками, і їй було непросто. Пізніше вона вирішила, що якщо до квітня вона не встигла подати декларацію, то НАЗК вже не прийме документ. В результаті глава сільради «напоумив» депутата і вона подала декларацію на п’ять місяців пізніше, аж у вересні 2018 року. Карнаш просила застосувати до неї саме скромне покарання і божилася більше не повторювати своїх помилок.

Прокурор Василівського відділу зазначив, що у депутатки були всі можливості для заповнення декларації за чотири місяці, але вона цього не зробила, а значить повинна понести покарання. Прокурор також рекомендував призначити мінімальне покарання в рамках санкції.

В результаті Василівський районний суд визнав депутата-вчителя винною і призначив їй штраф в 850 гривень.

5

За справедливость2019-06-24 20:45:15
Позор!!!!!!!!!Нашли коррупционеров-учителей!Браво с коррупцией расправились!Оказывается,что самыми злостными коррупционерами в нашей стране являются сельские учителя,которые работают депутатами ,не получая за это ни копейки.В свое личное время помогают людям, так за это их еще судят и штрафуют! Олигархов судить -себе дороже, а вот учителя-депутата в самый раз! И порядок навели , и отчитались! Теперь заживем! С коррупцией покончено!
Федч2019-06-24 20:43:58
Ееп
Виктор2019-06-17 20:29:37
Пидеры, другого слова не нашлось.
Александр2019-06-17 19:58:07
А почему бы прокурору не попросить суд применить к учительнице села наказание ниже нижнего предела в виде 1 грн? Брылю штаф попросил? А, протокол некому было составить. Что уж о Порошенко говорить или Зеленскому. Вот и высокие показатели в борьбе с коррупцией
героямсала2019-06-17 19:00:11
Если бы это был порох или еще какой то олигарх-враг народа, который миллиарды долларов не задекларировал, то прокурор бы у него хуй на коленях сосал и дяковал за честь...а учительницу за пару незадекларированных кур-несушек можно и наказать. Странно только что всего лишь 850 грн, можно было и расстрелять, чтобы справедливо было.