USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області чисельність безробітних йде на спад

У Запорізькій області чисельність безробітних йде на спад

В даний час в Запорізькій області, як і в цілому по країні, спостерігається зниження рівня безробіття. За півроку 38,3 тисячі жителів області отримали допомогу з безробіття.

За повідомленням Запорізької служби зайнятості, на сьогоднішній момент кількість безробітних скоротилася на 5,8% в порівнянні з минулим роком.

Кількість працевлаштованих склала 25,2 тисячі осіб. При цьому, 11,2 тисячі з них влаштувалися на роботу ще до отримання офіційного статусу безробітного.

З початку року 316 осіб отримали офіційну роботу, 75 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю, а ще 2,2 тисячі тимчасових безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

Незважаючи на позитивну тенденцію, ситуація на ринку праці достатньо складна. Серед основних проблем є професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. В даний час проводиться моніторинг перспектив розвитку регіональних ринків праці. На порталі Державної служби зайнятості проводиться анкетування роботодавців про потребу в працівниках на 2020 рік.

– З початку року в усіх центрах зайнятості почали свою роботу кар’єрні радники. Їх головне завдання – індивідуальний підхід до кожного клієнта в плануванні кар’єри. Для найбільш ефективного пошуку працівників для потреб роботодавців використовується метод рекрутингу. Найближчим часом планується впровадження інституту роботодавця, – розповіла директор Запорізької обласної служби зайнятості Ірина Дудник.

0