USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області більше 150 людей звернулися до лікарень з кишковою інфекцією

У Запорізькій області більше 150 людей звернулися до лікарень з кишковою інфекцією

Минулого тижня в лікарні Запорізької області з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулися 164 людини.

Рівень захворюваності склав 9,5, що на 43,8% нижче максимального рівня (максимальний рівень – 16,9). Захворюваність серед організованих дітей склала 12 випадків.

Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, в цілому по області лабораторно підтверджено 37,2% випадків ГКІ, з них у 36% – ротавірусна інфекція.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію – 19,2%, на молочну продукцію – 18,5%, на овочі та фрукти – 18,5%, а також на рибну продукцію – 11,5%.

При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склали 69,2%; продуктів, придбаних на встановлених ринках – 13,8%, на стихійних – 16,9%.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.

0