USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області аферисти ошукали двох пенсіонерів

У Запорізькій області аферисти ошукали двох пенсіонерів

У Мелітополі двоє громадян літнього віку довірились незнайомцям та стали жертвами корисливих злочинів – поліція проводить розслідування.

Про це повідомляють у обласному управлінні Національної поліції.

74-річний чоловік розповів поліцейським, що вдень 24 лютого до його квартири в будинку по вулиці Героїв України у Мелітополі прийшли дві невідомі жінки. Пенсіонеру вони представились працівниками міського водоканалу. Після спілкування з жінками, господар виявив, що з квартири зникли 10 тисяч гривень. 

82-річна пенсіонерка того ж дня впустила до квартири будинку по вулиці Ярослава Мудрого жінку, яка представилась працівником газової служби. Після декілька хвилин спілкування з незнайомкою, власниця втратила 25 тисяч своїх заощаджень. В обох випадках літні люди повірили на слово незнайомцям, впустили їх до своїх помешкань і залишились без заощаджень. 

За обома фактами поліцейськими Мелітопольського районного управління поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. На жаль, постраждалі дуже погано запам’ятали своїх кривдників.

Тому поліцейські вкотре звертаються до містян з проханням  нагадати своїм батькам та дітям правила, які дозволять вберегти майно і не дозволять себе обдурити:

  • у разі повідомлення про «затримання» поліцією родича, що вчинив кримінальне правопорушення, перевірте цю інформацію і спочатку  зателефонуйте родичу, якому «потрібна допомога»;
  • не відчиняйте двері незнайомцям та не показуйте нікому, де ви зберігаєте гроші;
  • у разі, якщо візитери представляються співробітниками комунальної служби чи соціальними працівниками, зателефонуйте диспетчеру чи в соціальну установу, щоб з’ясувати чи направляли їх на вашу адресу;
  • роз’яснюйте дітям, що не слід вступати у переговори з незнайомцями та давати їм будь-які цінні речі.

Якщо ж ви стали жертвами шахраїв – негайно телефонуйте в поліцію за номером «102». За можливості, запам’ятайте зовнішність злочинців та особливі прикмети – це полегшить пошук і допоможе запобігти іншим злочинам.

Під Запоріжжям на трасі на смерть збили двох жінок, – ФОТО

У Запоріжжі чоловіка будуть судити за сексуальне насильство над похресницею


Читайте також:

У Запоріжжі поліцейські зупинили вечірку на честь 23 лютого через порушення карантинних норм, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0