USD: EUR:
... в Запорожье
У запорізькій лікарні з’явилося сучасне рентгенівське обладнання, – ФОТО

У запорізькій лікарні з’явилося сучасне рентгенівське обладнання, – ФОТО

У запорізькій міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги з’явився сучасний рентген-апарат для проведення ургентних (невідкладних) операцій пацієнтам з тяжкими травмами.

Про це повідомляють у прес-службі мерії.

У 2019 році у лікарні з’явився сучасний електронно-оптичний перетворювач для ургентної операційної, яка працює в цілодобовому режимі. Він дозволяє значно скоротити обсяг та час оперативних втручань, зменшити їх травматичність.

За словами лікарів, зменшення часу оперативного втручання – це зменшення кількості ускладнень, навантаження пацієнта препаратами для анестезії. Ціла низка сучасних оперативних втручань в ортопедії та травматології на сьогоднішній день має супроводжуватися численними рентгенівськими знімками під час операції. Деколи, їх кількість сягає 60-80 контрольних рентген-знімків на одну операцію.

ЕОП володіє високим ступенем захисту персоналу та хворих від впливу рентгенівського опромінення. З використанням нового апарату вже виконано більше  60 ургентних операцій.

Як повідомляють у прес-службі мерії, протягом 2016 – 2018 років за кошти міського бюджету для лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги придбано діагностичного та лікувального медичного обладнання на суму понад 46 мільйонів гривень.

Читайте також: У Запоріжжі поліцейські вилучили 4-річну дитину у батьків-безхатьків, – ФОТО

0