USD: EUR:
... в Запорожье
У запорізьких лікарнях виписка перевищує госпіталізацію пацієнтів із ковідом

У запорізьких лікарнях виписка перевищує госпіталізацію пацієнтів із ковідом

У 7-й міськлікарні щодня з медустанови виписують 12-14 пацієнтів, а приймають 2-3.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

Директор КНП «Міська лікарня №7» Ірина Смирнова, установа надає допомогу хворим у тяжкому та вкрай тяжкому стані. В даний час із 260 «ковидних» ліжок, відведених для лікування пацієнтів із цим діагнозом, зайняті 85 – завантаженість становить 33%. Кількість реанімаційних ліжок у медустанові зменшили з 12 до 6, як було на початку, зайняті з них 4. Із загальної кількості хворих лише двоє щеплені.

– Останнім часом кількість хворих зменшилася, але не слід розслаблятися. Попереду новорічні свята – ялинки, святкування, ринки. Тому слід дотримуватись заходів безпеки, має продовжуватися і вакцинація, адже тільки ті, хто мають щеплення, не хворіють тяжко, не потрапляють у реанімацію. Так, вони теж хворіють, але у легшій формі переносять захворювання, – додала Ірина Смирнова.

За словами медиків, ситуацію з поширенням коронавірусу вдалося стабілізувати завдяки дотриманню карантинних заходів, мінімізації міжособистісних контактів та щеплень.

Нагадаємо, з 17 грудня нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запускає бюджетні рейси до Львова з аеропорту Запоріжжя. Тривалість польоту – 1 година 15 хвилин. Літаки курсуватимуть щоп’ятниці та понеділка. Вартість квитків стартує від 898 гривень.

Читайте також:

Вимагання та хуліганство: у Запоріжжі відкрили кримінальне провадження проти школярок, які побили одноліток

Жителя Запорізької області відправили на 10 років за ґрати за спробу зґвалтування дитини

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0