USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі завідувачі бібліотек написали заяви на звільнення після провальної атестації

У Запоріжжі завідувачі бібліотек написали заяви на звільнення після провальної атестації

Про це стало відомо сьогодні, 19 червня, на засіданні депутатської комісії з питань культури, спорту, освіти і науки.

Як виявилося, в цьому році в міських бібліотеках проходила атестація співробітників на предмет володіння комп’ютерних навичок.

Як повідомила начальниця запорізького міського управління туризму Катерина Симонова, всього 10 бібліотекарів не пішли цю атестацію, оскільки не могли включити комп’ютер або виконати елементарне завдання на ньому. З десяти чоловік п’ятеро завідувачів написали заяву на звільнення.

– Інформація про те, що бібліотеки закриваються, а співробітників звільняють, не відповідає дійсності. Зараз дійсно ми оновлюємо бібліотечні установи до нових вимог. Більшість завідуючих – це люди пенсійного віку, які, на жаль, не дивлячись на нашу підтримку в проведенні навчань, не бажають підвищувати свої навички, – пояснила Катерина Симонова.

У департаменті культури і туризму наполягають на тому, що атестація не пов’язана безпосередньо з звільненням, однак може вплинути на кваліфікаційну категорію.

На даний момент чиновники хочуть, щоб самі бібліотекарі допомагали відвідувачам-пенсіонерам оволодіти навичками роботи на комп’ютері і легко знаходити необхідну інформацію в мережі.

Нагадаємо, що в травні після ремонту була відкрита Центральна міська бібліотека для дорослих, яка розташована в Олександрівському районі. Було виконано зонування простору установи з урахуванням сучасних вимог, повністю оновлений фасад бібліотеки. Тепер тут є безкоштовний інтернет, яким можуть користуватися відвідувачі. Працює читальний зал, яким можна скористатися, щоб не брати книгу додому, а відразу отримати необхідну інформацію.

На черзі реконструкція бібліотеки для дорослих на проспекті Маяковського, 7.

4

Аз есмь2019-06-19 18:33:25
это "молодое дарование", сучонок пустоваров делает, и своих людишек на их место хочет протолкнуть
Никак2019-06-19 14:21:15
Ага,ага, написали заявления по собственному желанию. Ага-ага. Расскажите, что и компов они в глаза никогда не видели.
Никак2019-06-19 14:19:19
Да,конечн
Маруся2019-06-19 14:07:39
Ах, если бы еще два-три года назад среди завучей школ провели такую аттестацию. ..