USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі затримали псевдоволонтера, який ошукав людей майже на 47 тисяч гривень

У Запоріжжі затримали псевдоволонтера, який ошукав людей майже на 47 тисяч гривень

У Запоріжжі поліцейські припинили діяльність псевдоволонтера.

Про це повідомляє відділ комунікацій поліції Запорізької області.

У квітні цього року 33-річний житель Запоріжжя звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини, та почав реалізовуватися у псевдоволонтерстві.

Шахрайську схему зловмисника викрили правоохоронці. Поліцейські встановили, що деякий час чоловік дійсно співпрацював з волонтерською організацією. Після припинення її діяльності фігурант, користуючись доброю репутацією благочинців, розміщував в соцмережах оголошення щодо надання послуг з перевезення гумвантажу до тимчасово окупованих територій Запорізької області. Частину отриманих пакунків він залишав собі, частину реалізовував через ломбарди або третіх осіб. Отримані грошові кошти витрачав на власні потреби.

На цей час поліцейські встановили щонайменше шістьох постраждалих від шахрайських дій зловмисника. Ошуканим громадянам завдано збитків на загальну суму близько 47 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюються й інші факти та постраждалі від протиправних дій фігуранта.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Зруйнували будинки, «демілітаризували» страусину ферму: рашисти продовжують нещадні обстріли Запорізької області – загинула людина, – ФОТО


Читайте також:

У Запорізькій області виявили місце утримання полонених українських бійців та місцевих жителів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0