USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі відновлюють електропостачання після масштабного блекауту

У Запоріжжі відновлюють електропостачання після масштабного блекауту

Сьогодні, 23 листопада, у Запорізькій області внаслідок російських обстрілів об’єктів української електроенергетики стався блекаут – тотальне знеструмлення всіх споживачів.

Про це повідомляє «Запоріжжяобленерго».

«Путінські терористи знову намагаються паралізувати життя в усіх регіонах України та вкотре здійснили чергову ракетну атаку по енергетичним обʼєктам нашої держави. Внаслідок ворожих атак впродовж доби по всім областям країни відбуваються аварійні відключення електроенергії. Наразі немає електропостачання і у всіх районах Запоріжжя. Також частково відсутнє водопостачання. Є перебої зі звʼязком. Прошу бути обережними водіїв та пішоходів – у місті не працюють світлофори», – повідомив о 15:23 в.о. мера Анатолій Куртєв.

Очільник міста додав, що відключення електроенергії не пов’язане з «прильотами».

«У місті немає ніяких прильотів, ніяких пожеж і ніякого невідомого задимлення. Прошу адміністраторів телеграм-каналів не хайпувати та не ширити паніку. Дим та вогонь, який можуть зараз бачити містяни – це ознаки технологічного процесу, запущеного через масштабне відключення світла на одному з великих підприємств міста. Будь ласка, зберігайте спокій та не панікуйте», – зазначив в.о. мера.

Наразі фахівці «Запоріжжяобленерго» працюють над відновленням енергопостачання. Частина споживачів вже заживлена, аварійно-відновлювальні роботи тривають.

«У Запоріжжі поступово відновлюється електропостачання. Частково зі світлом Вознесенівський, Олександрівський, Заводський, Комунарівський та Дніпровський райони міста. Дякуємо усім службам, які працюють над відновленням подачі електроенергії. Запоріжжя не зламати!», – розповів Анатолій Куртєв.

В обленерго звертаються до всіх, у кого вже з’явилася електроенергія з проханням дотримуватися режиму тотальної економії електроенергії.

«Надмірне споживання електроенергії може завадити продовженню робіт з відновлення енергопостачання решти мешканців запоріжжя! Не вмикайте одразу після появи світла енергоємні прилади – це може спровокувати стрибок напруги, що здатен спричинити аварійну ситуацію в електромережах та вивести з ладу вашу електротехніку», – підкреслили в обленерго.

Російські терористи зруйнували пологове відділення лікарні у Вільнянську: загинуло немовля, двох людей дістали з-під завалів, – ФОТО


Читайте також:

Під Запоріжжям російські окупанти відкрили вогонь по колоні цивільних автомобілів, що застрягла на розмитій дорозі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0