USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі в 2020-му році планують випустити ще 4 трамвая власного виробництва

У Запоріжжі в 2020-му році планують випустити ще 4 трамвая власного виробництва

У наступному році в нашому місті на базі комунального підприємства «Запоріжелектротранс» планують зробити ще 4 вагони трамваїв запорізького виробництва.

Про це повідомили вчора під час презентації бюджету міста на 2020-й рік.

Планується, що в міській скарбниці на развиток системи міського транспорту і зв’язку (громадський транспорт і аеропорт) виділять 841,8 мільйонів гривень. Зокрема, 37,5 мільйонів буде направлено на реалізацію міської програми «Запорізький трамвай».

За ці гроші комунальне підприємство замовить у постачальників корпусу зі склом, а всю «начинку» збирали місцеві працівники.

Раніше «Перший Запорізький» писав, що 6 грудня на маршрути вийшли ще два нових трамваїв, зібраних в Запоріжжі – №9 та №10 по рахунку.

Новий трамвай запорізького виробництва – більш економний у використанні електроенергії, пристосований для людей з інвалідністю, має сучасний салон. Але найголовніше, що він – втричі дешевше, ніж новий, за який довелося б віддати не менше 20 мільйонів гривень.

На даний момент запорожців уже перевозять 13 європейських трамваїв, 5 капітально відремонтованих вагонів і 10 трамваїв, виготовлених силами КП «Запоріжелектротранс». Рухомий склад трамваїв вже оновлено на 70%.

Нагадаємо, в запорізькій мерії презентували проект бюджету на 2020-й рік.

Також під час цієї зустрічі стало відомо, що в Запоріжжі планується дороговартісна реконструкція площі Фестивальної. З міської ради планують виділити 10 мільйонів, ще 90 мільйонів збирається витратити обласна рада.


Читайте также: Хортица, Фаэтон и Запорожсталь: зарубежные блогеры сняли мини-фильм о Запорожье, – ВИДЕО

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

2

Юлия2021-02-23 10:09:51
Спасибо за конкретику. Я думала, что их с нуля у нас собирают. Оказывается, только начинка https://zaporizhzhia-future.com.ua/ru/kogda-na-liniyu-vyjdut-tramvai-mejd-in-zp/
Сколько трамваев «Запорожэлектротранс» планирует выпустить в 2020 году | Портал Акцент2019-12-11 12:00:57
[…] во время презентации городского бюджета на 2020-й год, передает «Первый […]