USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі посилюють карантинні заходи: в транспорті, магазинах і на вулиці

У Запоріжжі посилюють карантинні заходи: в транспорті, магазинах і на вулиці

У Запоріжжі посилюють карантинні заходи, спрямовані на боротьбу з загрозою коронавируса.

Такі рішення були прийняті вчора, 25 березня, під час позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запоріжжя, зазначено в опублікованому протоколі.

Зокрема, рішення комісії затвердили обов’язковий масочний режим для співробітників адміністративних і виробничих проміщень, а також фінансових і банківських установ. Також комісія розглянула питання про те, щоб заборонити проїзд пасажирів у громадському транспорті без медичних масок. Остаточно це питання, швидше за все, позитивно, вирішить міське управління транспорту.

До числа дозволених для роботи під час карантину організацій бізнесу, крім продовольчих магазинів, АЗС і т.п., додали ветеринарні клініки і магазини зоотоварів.

Керівникам магазинів, які торгують продовольчими та непродовольчими товарами, АЗС, аптек, фінансових і банківських установ доручили обмежити кількість відвідувачів в торговому залі з розрахунку 1 людина на 10 квадратних метрів з дистанцією не менше 1,5 метрів між ними.

Власникам таких організацій зобов’язали посилити проведення протиепідеміологічних заходів. Зокрема, зобов’язали забезпечити у вільному доступі засоби антисептичної дії перед входом в приміщення, а також запропонували їм розглянути можливість забезпечення кожного відвідувачам одноразовими рукавичками.

Також аптеки, магазини, АЗС та супермаркети зобов’язали проводити дезінфекцію приміщень, кошиків, візків, а також робочих місць, регулярно провітрювати приміщення, а співробітникам працювати тільки в захисних рукавичках.

Крім цього, прийняли рішення заборонити жителям міста на час карантину користуватися дитячими та ігровими майданчиками в парках, скверах на прибудинкових територіях.

Нагадаємо, хвора коронавірусом мешканка Мелітополя знаходиться на самоізоляції і йде на поправку.


Читайте також:

Запорізькі ресторатори об’єднались заради допомоги медикам

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь на «Перший Запорізький» в Instagram!

0