USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі суд зобов'язав прокуратуру перевірити чоловіка, який побив сина до черепно-мозкової травми

У Запоріжжі суд зобов'язав прокуратуру перевірити чоловіка, який побив сина до черепно-мозкової травми

Заводський районний суд закрив адміністративну справу за невиконання батьківських обов’язків по відношенню до жителя Запоріжжя і зобов’язав прокуратуру перевірити горе-батька на предмет кримінальної відповідальності.

Як виявилося, співробітник підприємства «Дніпроспецсталь» утримує сім’ю з трьох дітей. На початку року їх малолітній син потрапив до лікарні з діагнозом закрита черепно-мозкова травма. Медики заявили, що хлопчик ледь не залишився інвалідом, а батьки довго тягнули з медичним оглядом.

Як виявилося, травми дитина отримала на початку січня. Правоохоронці відкрили адміністративну справу за невиконання батьківських обов’язків.

Мати заявила, що вона залишила дитину 9 січня спільно з батьком, а коли повернулася, то побачила, що з хлопчиком щось не так. Він постійно плакав, відмовлявся від їжі і мав проблеми з диханням.

Допитаний в залі суду батько заявив, що 6-7 січня він працював в нічну зміну, а на наступний ранок знову пішов на роботу. Дев’ятого січня він зауважив, що синові погано і звернувся до лікаря-педіатра, а 10 січня викликав швидку. При цьому він заявив, що бачив, як ще 5 січня його дружина кидала дитину на диван, а сам він хлопчика не чіпав.

Відповідно до виписки хлопчика з лікарні, у нього діагностували крім черепно-мозкової травми ще перелом склепіння та основи черепа, забої, субарахноїдальний крововилив, субдуральні гематоми темячной зони, що свідчить про наявність у дитини численних тілесних ушкоджень. У зв’язку з цим суд постановив закрити адміністративну справу за невиконання батьківських обов’язків, а направити матеріали справи в прокуратуру №1 для перевірки на предмет наявності складу кримінального злочину за статтею 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки), а також статті 122 і 125 (умисне легке / середнє тілесне ушкодження).

0