USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі відбулися громадські слухання з реконструкції Центрального парку культури і відпочинку «Дубовий Гай»

У Запоріжжі відбулися громадські слухання з реконструкції Центрального парку культури і відпочинку «Дубовий Гай»

24 липня, в Олександрівській райадміністрації на громадські слухання зібралася місцева громада. Активісти, екологи і просто місцеві жителі обговорювали реконструкцію в центральному парку “Дубовий гай”.

Згідно з новим законом “Про оцінку впліву на довкілля (ОВД)” перед реконструкцією проект повинен пройти окрему процедуру, яка включає в себе проведення громадських слухань про екологічний вплив робіт і отримання схвалення від Міністерства екології, передає «Запорізький центр розслідувань».

Присутні висловили головні претензії до проекту – розміщення двох нових парковок на території парку, які можуть стати приводом для створення під’їзду до ресторанно-готельного комплексу “Санрайз Парк”, функціонування “Санрайз” і вирубка дерев.

Директор парку Олег Комаренко, презентуючи проект, розповів, що планується розмістити на території “Дубового гаю” дві парковки на 268 автомобілів, і зазначив, що майданчики будуть зроблені з екоплитки, яка не перешкоджає зростанню газону. На це запорожці поставили запитання, а чи дозволяється за нормами розміщувати парковку на території парку, і чому її не можна винести за “червону лінію”.

Що стосується вирубки дерев, то за словами Олега Комаренко, на території парку фахівці провели дослідження і з 11 тисяч дерев знайшли 850, які підлягають знесенню. Громада зажадала показати ці дерева, щоб оцінити їх стан і переконається у вірності рішення.

Головний нюанс – в розміщенні паркінгу. Так, в ДБН Б.2.2-5: 2011. “Благоустрій територій” не сказано про заборону розміщення на території парку паркувальних майданчиків, а наведені тільки норми їх будівництва.

Що стосується “Санрайз Парк”, то за нормами відповідно до ДБН Б.2.2-5: 2011., На території парків заборонено будівництво готелів і офісів. Тому за фактом його там існувати не повинно, адже заклад позиціонує себе безпосередньо як готельно-ресторанний комплекс. Або закладу треба прибрати у себе “готельний” сегмент, перебудувавши ці кімнати.

Власником ГРК “Санрайз Парк” є відомий в Запоріжжі бізнесмен Ошан Беладзе, який в 2005 році приватизував приміщення колишнього ресторанного комплексу. Ще при Карташові там обіцяли побудувати школу для боксу, але за підсумками реконструкції вийшов готельно-ресторанний комплекс “Санрайз”.

0