USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке намагалося заволодіти землями двох держпідприємств

У Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке намагалося заволодіти землями двох держпідприємств

Криміналісти, «заводячи» на керівні посади держпідприємств «своїх людей», впливали на їхню фінансово-господарську діяльність з метою подальшого присвоєння.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники СБУ попередили у Запоріжжі протиправну схему відчуження земель двох державних підприємств, підпорядкованих Національній академії аграрних наук України.

Зловмисники хотіли «провернути» схему через доведення до банкрутства сільгосппідприємства. За матеріалами слідства, чиновники сільгосппідприємств у змові з власниками приватної компанії значно занизили кількість урожаю, зібраного у 2021 році на площі майже 11 тис. га землі. “Різницю” продали за ринковими цінами, а виручку привласнили.

На початку посівного сезону 2021 року чиновники організували посів сільськогосподарських культур за рахунок насіннєвого матеріалу та техніки держпідприємств. Надалі, маючи на меті занизити кількість зібраного врожаю, зловмисники вносили недостовірні відомості до облікової документації. «Надлишок» урожаю за сфальсифікованими транспортними накладними вивезли на елеватор «партнерів» і реалізували за ринковими цінами.

За висновками експертів, збитки держави лише за врожаєм зернобобових культур становить майже 3 млн. гривень.

Під час розслідування співробітники СБУ встановили, що за злочинною схемою стоять представники місцевого організованого кримінального угруповання. «Заводячи» на керівні посади держпідприємств «своїх людей», кримінальники впливали на фінансово-господарську діяльність підприємств з метою їхнього подальшого присвоєння. І тому штучно створювали кредиторську заборгованість держпідприємств перед низкою підставних контрольованих комерційних структур. Згодом це дало б змогу викупити ці сільгосппідприємства через підставних осіб за безцінь.

Під час обшуків, проведених у приміщеннях держпідприємств та комерційної структури, правоохоронці виявили бухгалтерську документацію та інші докази, що доводять протиправну діяльність.

Наразі 6 посадовим особам держпідприємств повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Запоріжжі 21-річна дівчина стрибнула з мосту Преображенського. На щастя, вони вижили, але отримали численні травми. Правоохоронцям вона розповіла, що вже кілька років її переслідують думки щодо суїциду.

Читайте також:

Пішла з життя дівчина, яка під Запоріжжям у пожежі, що влаштував чоловік, отримала 52% опіків тіла

У запорізькій школі побудують новий корпус за 50 мільйонів гривень, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0