USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі зроблять капітальний ремонт школи у рамках «Великого будівництва»: вартість проєкту – 160 мільйонів гривень, – ФОТО

У Запоріжжі зроблять капітальний ремонт школи у рамках «Великого будівництва»: вартість проєкту – 160 мільйонів гривень, – ФОТО

Запорізьку спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 40 включили до списку об’єктів президентської програми «Велике будівництво».

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Школа № 40, яку побудовали у 1978 році, є єдиною спеціалізованою школою з поглибленим вивченням англійської мови в Хортицькому районі. Там навчається понад 900 дітей. За ініціативи міської влади школу №40 внесли до списку об’єктів програми Президента України «Велике Будівництво» на наступний рік.

«Реалізувати проєкт ми плануємо за два роки – збудуємо сучасну українську школу в Хортицькому районі. Школярам буде приємно навчатися там, проводити дозвілля та займатися спортом. Наші діти мають вчитися в комфортних та безпечних умовах. Хочу зазначити, що в Запоріжжі наразі до програми «Велике будівництво» включено шість проєктів. І це дуже велика кількість для нашого міста», – сказав виконуючий обов’язки міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Капітальний ремонт передбачає проведення робіт як в будівлі, так і на території школи №40. Планується влаштування вентильованого фасаду та рулонної покрівлі з утепленням, заміна вікон та дверей, монтаж мережі водопостачання та водовідведення, а також електропостачання й вентиляційної системи. Облаштування новим обладнанням харчоблоку та їдальні, класів – сучасними меблями та телекомунікаційним обладнанням. На території школи мають з’явитися ігрові поля для міні-футболу, гандболу, баскетболу, волейболу, столи для настільного тенісу, бігові доріжки, вуличні тренажери, ігровий комплекс для дітей молодшого віку та інше.

За словами заступника міського голови Анатолія Васюка, вже готова необхідна проєктно-кошторисна документація. Проєкт будівництва коштує близько 160 мільйонів гривень. Фінансування проводитиметься з державного фонду регіонального розвитку. За програмою має бути співфінансування з місцевого бюджету – 30%. За кошти місцевого бюджету також було виготовлено проєкт. Міська влада готова проводити тендерні процедури щодо визначення підрядника, як тільки з’явиться фінансування, та приступати до роботи.


Читайте також:

У Запоріжжі розпочали реконструкцію парку «Дубовий гай»: що планують зробити, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

ЗЫ2021-11-22 22:12:02
Зае...сь, кайф: ехать в не то подержанных из европы автобусах, или перелатанных троллейбусах, зато в блютуз-наушниках! Эуропа, х..ли...