USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі СБУ затримала бандитське угрупування, яке викрадало людей і вимагало викуп за їх звільнення

У Запоріжжі СБУ затримала бандитське угрупування, яке викрадало людей і вимагало викуп за їх звільнення

Співробітники СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими заблокували діяльність угруповання зловмисників, які тероризували жителів Запоріжжя.

До складу банди входили раніше засуджені за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів місцеві жителі.

Створюючи штучні конфліктні ситуації, зловмисники вимагали у громадян гроші за «вирішення» конфліктів. Застосовуючи погрози та методи фізичного впливу, бандити примушували потерпілих платити неіснуючі борги.

– Співробітники спецслужби отримали оперативну інформацію про наміри зловмисників викрасти місцевого жителя і через тортури змусити чоловіка оплатити дві тисячі доларів США за звільнення. Правоохоронці затримали трьох активних учасників угруповання під час спроби викрадення людини, – повідомили в прес-службі обласного СБУ.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання), вирішується питання про оголошення затриманим про підозру по ст. 127 (катування), ст. 146 (незаконне позбавлення волі) і ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України Зараз ватажка угруповання оголошено в розшук.

Тривають слідчі дії для встановлення можливої ​​причетності учасників угруповання до скоєння низки інших злочинів. Заходи по викриттю бандитів проводилися у взаємодії зі спецпідрозділом КОРД.

0