Перший Запорiзький

У Запоріжжі СБУ викрила диякона Української православної церкви, який агітував за «приєднання» до росії

Служба безпеки викрила диякона однієї з церков Запорізької єпархії Української православної церкви московського патріархату, який публічно схвалював проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» регіону до складу росії.

Про це повідомляє СБУ.

Священнослужитель активував профіль у забороненій соцмережі «Вконтакте» і від свого імені «репостив» заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового референдуму. Коментуючи російські публікації, він агітував людей прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь країни-агресора.

Крім цього, у своїх «дописах» він заперечував існування українського народу, його мови і культури. Також клірик ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

Матеріали для деструктивного контенту брав з пропагандистських пабліків російської соцмережі, у тому числі «русская весна».

Ініційована СБУ незалежна експертиза опублікованих матеріалів підтвердила підривну діяльність фігуранта. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинів.

Наразі клірику повідомлено про підозру за:

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинних дій проти державної безпеки України. Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Екс-начальник обласного ДАІ очолив окупаційну структуру у захопленому Мелітополі


Читайте також:

На Запоріжжі будуть судити трьох правоохоронців, які зрадили присязі та працюють на окупантів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!