USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі СБУ зупинила діяльність транснаціонального наркоугруповання, – ФОТО

У Запоріжжі СБУ зупинила діяльність транснаціонального наркоугруповання, – ФОТО

У Запоріжжі Служба безпеки України зупинила діяльність потужного транснаціонального наркоугруповання, яке спеціалізувалось на виготовленні, контрабанді та збуті метадону.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Щомісяця зловмисники виготовляли оптові партії наркотиків на понад 15 млн грн.

За даними слідства, організатором угруповання був мешканець Запоріжжя ромської національності. До незаконної діяльності він залучив двох місцевих жителів, у тому числі свою колишню домогосподарку.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники облаштували нарколабораторію в одному з приватних помешкань.

Для безперервного функціонування нарколабораторії члени угруповання налагодили канал поставок прекурсорів для виготовлення  методону. Готову «продукцію» зловмисники здавали оптовими партіями, а також пропонували клієнтам через анонімні месенджери та спеціалізовані інтернет-платформи.  Більшу частину наркотику вони переправляли кур’єром за кордон для подальшого збуту.

За оперативною інформацією, нарколабораторія діяла щонайменше протягом півроку. Щомісяця зловмисникивиготовляли понад 5 кілограмів метадону, загальна вартістю за цінами «чорного ринку» становить понад 15 мільйонів гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 305 Кримінального кодексу України співробітники управління СБУ в Запорізькій області заблокували канали контрабандного переміщення наркотиків і прекурсорів, а також задокументували факти збуту наркотиків учасниками угруповання.

На завершальному етапі спецоперації у Львівській області правоохоронці затримали наркокур’єра у якої вилучили майже 2 кілограма «метадону» та сильнодіючого лікарського засобу «дифенгідрамін». За цінами «чорного» ринку вартість вилученого сягає 6,5 млн гривень.

У ході проведених обшуків за адресами проживання активних учасників угруповання, правоохоронці вилучили  обладнання для виготовлення наркотиків, хімічні реактиви, засоби зв’язку між учасниками групи тощо.

Двом особам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою. Організатора угруповання оголошено в міжнародний розшук.

Вночі російські терористи завдали ракетний удар по Запорізькому району


Читайте також:

Які фейки російська пропаганда просуває у Запорізькій області: огляд 10-16 жовтня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0