USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі з понеділка дитячі садки почнуть приймати дітей: як вони будуть працювати, – ФОТО

У Запоріжжі з понеділка дитячі садки почнуть приймати дітей: як вони будуть працювати, – ФОТО

Запорізькі дитячі сади готові прийняти дітей з 25 травня.

Про це повідомив глава департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

«Станом на 25 травня всі підлеглі департаменту освіти дошкільні установи будуть готові прийняти дітей в умовах карантину. Зараз в наших дитсадках проводиться моніторинг, у батьків дізнаються, хто вже готовий відновити навчання дитини в дитсадку – в понеділок ми будемо їх чекати. Але я хочу звернути увагу батьків, що карантин ще ніхто не відміняв», – розповів керівник міського департаменту освіти.

Нагадаємо, рішення про відкриття дитячих садків в Україні з 25 травня прийняв уряд на засіданні 20 травня, затвердивши другий етап пом’якшення карантину в країні.

Як розповіла завідувачка дошкільного навчального закладу №217 Лариса Яценко, батьки будуть передавати дитину на вулиці. Перед входом на територію установи дитині медсестра буде міряти температуру (і ще раз протягом дня). Якщо у дитини виявили температуру 37,2 градуса або у нього є ознаки захворювання, його відправлятимуть додому. Якщо у дитини виявлять температуру протягом перебуваючи в дитячому саду, його ізолюють в спеціальній кімнаті.

Згідно з пропозиціями МОЗ та протоколу прийому дітей в навчальний заклад, тканинні рушники замінили паперовими, прибрали з кімнат груп килими і дитячі іграшки. Для співробітників дошкільного закладу підготували маски, також організували місця для обробки рук антисептиком.

Крім того, в дитячому саду створили такі умови, щоб під час денного сну і прийому їжі між дітьми була відстань в півтора метра.

Перед прийомом дітей в приміщеннях дитячого садка була проведена дезінфекція всіх приміщень, також дезінфекція буде кожні дві години проводитися після початку роботи.

Сьогодні в Запоріжжі після карантину запрацює автовокзал, а в маршрутки будуть пускати без пропусків


Читaйте також:

У Запоріжжі успішне ОСББ дивує показниками енергоефективності, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram!

4

Неравнодушная2020-05-23 09:47:38
антисептики, маски, бумажные полотенце, где они? Вы представляете в каких маштабах это все нужно? За какие деньги, это все приобрести? Кто ответит на эти вопросы?
Неравнодушная2020-05-23 09:45:02
а время на подготовку групп давали, как обещали? 15 дней, где они?
Неравнодушная2020-05-23 09:43:36
Обнаружили у ребенка температуру, а он уже зарозил остальных детей.
Панов2020-05-23 05:53:50
судя по фото "во время дневного сна" расстояние 1,5 метра не соблюдается. дибилы...