USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі вирішили продати ділянку перед «Орбітою» під приводом псевдо-поліпшень території

У Запоріжжі вирішили продати ділянку перед «Орбітою» під приводом псевдо-поліпшень території

Запорізька міськрада дозволила продаж 207,6 квадратів екс-фонтана біля ДК “Орбіти” завдяки покращенням катка, яких фактично не було на час звіту. Рішення було прийнято під час червневої сесії, повідомляє Запорізький центр розслідувань.

Колишній фонтан-басейн №3 знаходиться на перетині вулиць Лермонтова і Жаботинського перед ДК «Орбітою» і впритул прилягає до спорткомплексу «Fit-House».

На червневій сесії міськрада вирішила продати “Запоріжжя-Айс” ділянку на підставу невід’ємних поліпшень катка на суму 100 тисяч гривень або 28,28% від вартості.

Нюанс в тому, що спочатку здавали в оренду не каток, а басейн. Це означає , що будь-які будівельні роботи не є реконструкцією, а новим будівництвом, під яке потрібні зовсім інші узгодження і документи. Проте, в базі дозволів ДАБІ не вдалося знайти дозвільних документів по об’єкту.

Також, в рішенні зазначено, що поліпшення були здійснені в грудні 2018 року. Після чого, 12 лютого 2019 року незалежний аудитор підтвердив поліпшення. У цей період на ділянці не було проведено жодних будівельних робіт крім дерев’яних бортів навколо об’єкта.

З 2008-го басейн перебував в оренді у громадській організації «Клуб любителів активного відпочинку «Орбіта», так було до 2018 року.

У листопаді “басейн” перереєстрували вже на ТОВ “Запоріжжя-Айс”, вказавши орендодавцями ДК “Орбіту” і департамент комунальної власності.

Новий орендар “Запоріжжя-Айс” взяв об’єкт для побудови льодового катка. Однак, вже в квітні 2019 го з’явилося рішення № 56 про розміщення на ділянці “розважального” центру

Ділянку огородили парканом, при цьому паспорт будівництва відсутній. Крім того, у ділянки «Запоріжжя-айс» єдиний і не розділений парканом будівельний майданчик з власниками «Fit Haus». І від кордонів, за які забудовник не може заходити нічого не залишилося, а паспорта будівництва як і раніше немає.

0