USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі викрили працівників держпідприємства, які намагались продати секретну інформацію про авіадвигуни для винищувачів і бойових гелікоптерів, – ФОТО

У Запоріжжі викрили працівників держпідприємства, які намагались продати секретну інформацію про авіадвигуни для винищувачів і бойових гелікоптерів, – ФОТО

СБУ заблокувала у Запоріжжі спробу нелегальної передачі до однієї з країн Східної Азії новітніх військових технологій, які підлягають державному експортному контролю.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

За грошову винагороду зловмисники намагались переправити іноземцям секретну документацію щодо виробництва авіаційних двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів.

За даними контррозвідки СБУ, схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників. Саме вони здійснювали приховане копіювання таємної інформації з робочих комп’ютерів і зразків технічної документації.

Отримані відомості організатор оборудки планував за гроші передати іноземним представникам через закриті канали електронного зв’язку.

За попередніми висновками фахівців оборонного-промислового комплексу України, у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів.

Під час обшуків у робочих кабінетах та за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили:

– електронні носії інформації з технічною документацією військового призначення;

– засоби зв’язку, які використовували для комунікації із зарубіжним «замовником»;

– 30 тисяч доларів, які вони отримали як завдаток за нелегальний експорт.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зафіксовані 10 «прильотів» по об’єктах інфраструктури в трьох районах міста: наслідки ракетного обстрілу Запоріжжя, – ФОТО


Читайте також:

Окупанти знову обстрілюють Запорізьку АЕС та Енергодар: в місті зникло водопостачання

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0