USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке у великих масштабах продавало небезпечний алкоголь, - ФОТО

У Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке у великих масштабах продавало небезпечний алкоголь, - ФОТО

Лікеро-горілчані напої виготовляли у підпільних цехах із підробленими марками акцизного податку під виглядом продукції відомих торгових брендів.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Запорізькій області.

Лідер ОЗУ організував діяльність підпільних цехів із масового виробництва фальсифікованих спиртних напоїв. Підпільне виробництво горілки проводилося у Мелітополі, а збували її через мережу торгових закладів у Запорізькій та Херсонській областях. Кожен член ОЗУ був закріплений за окремими торговими точками, які систематично постачали фальсифікат.

За результатами обшуків викрито два працюючі підпільні цехи, з яких вилучено спеціалізоване обладнання, офісну техніку, підроблені марки акцизного збору, а також спирт загальною кількістю понад 4 тисячі літрів та понад 1700 літрів готової фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші.

За результатами проведення комплексу спеціальних експертиз встановлено, що лікеро-горілчані напої небезпечні для життя та здоров’я людини при його вживанні, а марки акцизного податку – підробленими.

Також в одному з гаражів у Запоріжжі правоохоронці виявили цех з повним циклом виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв з її наступним розливом: спирт, знаряддя для розміщення фальсифікату, харчові домішки, пляшки для розливу готової продукції та понад 3200 літрів незаконної підакцизної з яких у пластикові ємності.

Чотирьом членам ОЗУ повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали 47-річного чоловіка, який місяць тому обстріляв на Київщині родину із дитиною у машині. За місцем проживання у стрільця виявили міні-арсенал зброї та револьвер, з якого він стріляв по авто. За його словами, за скоєння цього злочину йому заплатив 1000 доларів. Наразі правоохоронці встановлюють особу замовника.

Читайте також:

Цього тижня у Запоріжжі завершать монтаж сталевих канатів на вантовому мосту: що вже зробили, – ФОТО

У Запоріжжі запрацює ще одна камера автоматичної фіксації порушень ПДД

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0