USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі викрили групу ділків, які допомагали чоловікам призовного віку тікати за кордон, – ФОТО

У Запоріжжі викрили групу ділків, які допомагали чоловікам призовного віку тікати за кордон, – ФОТО

Фігуранти виготовляли фіктивні документи про непридатність до служби в ЗСУ за станом здоров’я. Вартість такої «послуги» становила від 2,5 до 3 тисяч доларів.

Про це повідомляє обласне управління Нацполіції.

До складу організованої злочинної групи входили щонайменше п’ятеро мешканців Запорізького регіону. Деякі з них мають судимості за скоєння тяжких злочинів.

Організаторами «бізнесу» стали 39-річний житель Запоріжжя та 35-річний колишній громадянин росії, який отримав українське громадянство незадовго до повномасштабного вторгнення.

Ділки залучили до злочинної діяльності трьох мешканців Запоріжжя та інших поки ще невстановлених осіб. За грошову винагороду злочинці допомагали чоловікам призовного віку перетинати державний кордон України. Для цього виготовляли фіктивні документи – довідки військово-лікарської комісії та тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, які надають право громадянам безперешкодно перетинати кордон.

Бажаючих виїхати зловмисники підшукували у певних колах та через свої особисті зв’язки. Створили також і телеграм-канал, де розміщували оголошення про допомогу чоловікам призивного віку у виїзді за кордон. Крім того, організували благодійний фонд, під прикриттям якого оформлювали документи на перетин кордону під виглядом волонтерської діяльності.

За свої послуги з кожного «клієнта» зловмисники отримували від 2,5 до 3 тисяч доларів.

Правоохоронці провели 27 обшуків у помешканнях, авто та місцями роботи фігурантів. Виявили та вилучили комп’ютерну і організаційну техніку, підроблені печатки, штампи, бланки офіційних органів та вже готові фіктивні дозвільні документи.

Усім встановленим учасникам угруповання оголосили про підозру за ч. 3 ст. 322 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Одному з організаторів групи, який наразі переховується в одній з країн ЄС, про підозру повідомили заочно. До суду направлені клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на інфраструктуру Запоріжжя та інших міст, – ФОТО


Читайте також:

У Запоріжжі СБУ викрила диякона Української православної церкви, який агітував за «приєднання» до росії

 Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0