USD: EUR:
... в Запорожье
Заступник голови комітету цифрової трансформації розповіла в Запоріжжі, як перетворити Україну в країну IT

Заступник голови комітету цифрової трансформації розповіла в Запоріжжі, як перетворити Україну в країну IT

У Верховній Раді збираються втричі збільшити кількість українських «айтішників» і збільшити суму надходжень до бюджету до 15 мільярдів доларів.

Про це під час виїзного засідання в Запоріжжі розповіла перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Кіра Рудик.

«Станом на минулий рік, IT-сфера стала другою за обсягом експорту в Україні. На першому місці – аграрний сектор. Іншими словами, у нас є всі шанси, щоб через деякий час з аграрної країни стати країною технологій. Що потрібно для цього зробити? Зараз IT-сфера приносить до бюджету близько 4,5 мільярдів доларів. Наша мета – збільшити суму надходжень в 3 рази – до 15 мільярдів гривень. Це дуже амбіційне завдання. Наша друга мета – збільшити кількість IT-фахівців. Чому це правильно? IT-фахівець може своїм і розумом чесно і прозоро заробити великі гроші і просувати нашу країну вперед. Зараз в Україні – близько 200 тисяч «айтішників». Ми хочемо, щоб їх кількість більшилася до 650 тисяч», – розповіла Кіра Рудик.

За словами першого заступника голови комітету цифрової інформації, цю амбітну мету можливо втілить в реальність, тому що зараз вперше виконавча влада (міністерство цифровий трансформації) і законодавча влада (комітет ВР) працюють, як єдине ціле, і досягають єдиних цілей.

Нагадаємо, сьогодні в Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац», почалося перше виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації.


Читайте також:

17 років тому пішов із життя народний мер Запоріжжя Олександр Поляк, – ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь на «Перший Запорізький» в Instagram!

2

Экономист2020-02-22 22:19:58
Грабить народ, первостатейная задача укрвласти.
Микола питерский2020-02-22 15:44:11
У меня одного радость от такого количества 00000000000000-лей?