USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі провели лікнеп для новостворених громад

У Запоріжжі провели лікнеп для новостворених громад

Сьогодні, 16 липня, в Запорізькій облдержадміністрації відбулася нарада на тему «Перші кроки знову об’єднаних територіальних громад». У заході взяли участь чиновники і голови громад.

На сьогоднішній день в Запорізькій області налічується 55 об’єднаних територіальних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Зараз все ще триває активний процес об’єднання громад та приєднання сільських і селищних рад до вже існуючих об’єднаним громадам і містам обласного значення.

В кінці минулого місяця відбулися перші вибори депутатів і голів об’єднаних територіальних громад України в чотирьох ОТГ Запорізької області. У громадах області обрано 98 депутат місцевих рад, з них 24 – в Пологівської міської ради, 26 – в Більмацької селищної ради 26 – в Розівської селищної ради та 22 – в Новоолександрівської сільської ради Запорізького району.

– Сподіваюся, що ці об’єднані територіальні громади з початку наступного року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини. Ми з вами розглянемо актуальні питання, пов’язані з першими кроками нових об’єднаних громад, які повинні бути зроблені найближчим часом, і питання, що стосуються економіки, фінансів, освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Об’єднані територіальні громади, які налічують не перший рік, також готові ділитися з вами своїм досвідом і відповісти на питання, які можуть виникнути в період становлення ваших громад, – підкреслила Зінаїда Бойко.

Учасники наради також обговорили питання координації взаємин між громадами та обласною владою, проблемні питання земельних відносин, кооперації бізнесу і громад.

0