USD: EUR:
... в Запорожье
Майстер-класи, козацькі виступи і виставка майстрів: запоріжців і гостей міста запрошують на свято «Запорізький СПАС»

Майстер-класи, козацькі виступи і виставка майстрів: запоріжців і гостей міста запрошують на свято «Запорізький СПАС»

У Запорізькій області з 9 по 11 серпня відбудеться ХХІІІ фестиваль національних військових і традиційних культур «Запорізький Спас» імені Анатолія Єрмака.

Гості фестивалю зможуть познайомитися з українськими і козацькими традиціями, відвідати майстер-класи. Театр-студія «Пігмаліон» покаже виставу «Хлопчик-укропчик» за однойменною казкою запорізького письменника і актора Олександра Виженка.

Учасників заходу також очікують науково-практичний круглий стіл на тему «Козацька педагогіка», концерт фольклорних колективів, показові виступи шкіл бойових мистецтв та національних видів боротьби, турнір з козацького та історичного фехтування. В рамках фестивалю будуть організовані виставки виробів народних майстрів хенд-мейд, національних вишивок, пленер ковальського мистецтва та майстер-класи.

Організатори відзначили, що під час фестивалю буде представлено кілька нових шкіл бойових мистецтв. Також можна буде побачити татарські і вірменські національні види боротьби: «Кох», «Чіда-Оба», «Куреш», «Алиш». Крім цього, на сцені фестивалю вперше представить свою творчість музичний гурт людей з аутизмом – «Люди дощу».

На наступний день, 10 серпня, о 12.00 розпочнуться жіночі змагання. Це вже другі змагання серед козачок по рукапашному бою, метання ножів та перетягування каната.

Всі заходи фестивалю будуть проводитися на базі школи-інтернату «Козацький ліцей» (Запоріжжя, Дніпровський район, вул. Щаслива, 2), а ось урочисте закриття пройде на базі Національного заповідника «Кам’яна Могила».

0