USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький онкодиспансер замовив будівництво корпусу променевої терапії за 61 мільйон гривень

Запорізький онкодиспансер замовив будівництво корпусу променевої терапії за 61 мільйон гривень

Запорізький обласний онкодиспансер уклав договір з ТОВ ” АМД будсервіс” на будівництво нового корпусу блоку дистанційної променевої терапії вартістю 61 мільйон гривень. Про це повідомляється систематься в системі електронних закупівель” Prozorro “.

Так, окрім самої будівлі нового корпусу підрядники зобов’язуються прокласти систему опалення, водопостачання, вентиляції, пожежної сигналізації, провести електротехнічні та освітлювальні роботи, встановити систему відеоспостереження, захист від блискавки, посіяти газони, влаштувати доріжки, тротуари, встановити вікна, кондиціонери, влаштувати підвісну стелю, місцями викласти підлогу і стіни плиткою (місяцями лінолеум і штукатурку відповідно) встелити покрівлю металочерепицею.

Єдиним конкурентом переможця стала фірма “Аркон 2”, яка виставила пропозицію на 1,1 мільйон гривень дешевше. Однак пропозицію фірми відхилили, оскільки вона не підтвердила досвід виконання аналогічних робіт, не підписала кошторисну документацію, не надала забезпечення тендерної пропозиції. Обидві фірми на цих торгах не знижували вартість своїх пропозицій.

На цьому тендері кілька фірм не змогли взяти участь та підкреслювали дискримінаційні умови. Так, ТОВ “НВО” Каскад “вказувало на недоцільність надання аналогічного договору з роботами не менше 19 млн грн (30% від суми спорудження будівлі блоку лікарні). Згідно з позицією фірми, такими вимогами замовник позбавляє права участі фірм, які можуть надати кілька договорів загальною сумою на 19 млн грн, замість одного. Лікарня відповіла, що так перевіряє здатність учасників виконати великий поспіль.

Компанія «Енергопростір» написала скаргу в Антимонопольний комітет на те, що замовник не дав учасникам ознайомитися з робочим проектом (щоб зрозуміти послідовність робіт, визначити яке обладнання використовувати, коректність складання обсягів робіт). Щодо аналогічного договору фірма вказала, що доцільніше було б визначати здатність учасників виконати роботи по середньомісячному обсягу робіт. Наприклад, вказаний підряд на 62 мільйони і термін його виконання 18 місяців, тобто на місяць фірма повинна виконати робіт на 3,5 мільйона гривень, але АМКУ відмовило, оскільки представник фірми зазначив, що досвід певний замовником у нього є і він може виконати вказану умову. Щодо робочого проекту, в документації тендеру передбачено технічне завдання, із зазначенням технічних характеристик предмета закупівлі, обсягів робіт тощо. Також передбачена відомість обсягів робіт.

Ще один учасник акцентував увагу замовника не необхідності ознайомлення з робочим проектом, який не був оприлюднений. У той же час, контактна особа замовника на цьому тендері на дзвінки не відповідає і не можна з ним зв’язатися через інші підрозділи. Отже, можна, наприклад, провести загальні збори потенційних учасників. Інакше це можна розцінити як дискримінаційні умови

Нагадаємо, що ” АМД будсервіс” належить Михайлу Цурганову. Разом з нинішнім фірма з 2016 року отримала підрядів на суму 111 мільйонів гривень. ТОВ “Аркон 2” належить дніпрянину Дмитру Борисенко і Станіславу Рубану з Кіровоградської області, керівник – Дмитро Марченко. Загалом фірма отримала підрядів тільки на 500 тисяч гривень і на сьогоднішній тендер взагалі вказала тільки про наявність аж двох працівників.

2

Денис2019-08-21 03:17:11
Эх, снова всё разворуют
Горожанин2019-07-29 12:16:09
Давно уже надо было. сколько людей онкобольных. ну а так молодцы. люди будут вам благодарны