USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі повністю закінчили будівництво нового терміналу аеропорту: як він виглядає всередині і зовні, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі повністю закінчили будівництво нового терміналу аеропорту: як він виглядає всередині і зовні, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 12 травня, міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду в міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

Про це повідомляють в прес-службі мерії.

«Технічно термінал фактично готовий приймати пасажирів. Залишилося отримати деякі необхідні для запуску дозвільні документи. Після відновлення польотів, новий термінал зможе приймати пасажирів», – розповів мер Запоріжжя.

У терміналі вже працюють системи видачі багажу, ескалатори, ліфти, освітлення, підключені системи каналізації, холодного водопостачання, а також стійки для прийому багажу, контролю пасажирів і медпункт. Тривають пусконалагоджувальні роботи систем кондиціонування, вентиляції, гарячого водопостачання. Також планується приїзд іноземних фахівців фірми-постачальника, які повинні підтвердити повну готовність обладнання.

«Пропускна спроможність нового терміналу складе не менше 400 пасажирів на годину. У перспективі це дозволить збільшити кількість пасажирів до 1 мільйона. Однак зараз, в умовах карантину, відновлення польотів залежить від прийняття відповідного рішення на державному рівні. Деякі авіакомпанії дійсно інформують про відновлення польотів, однак офіційного підтвердження на рівні держави у нас поки немає», – повідомив Володимир Буряк.

Після повного відновлення авіасполучення мова може йти приблизно про 30 авіарейсів на добу: рейси до Кракова, Відня, Будапешта, Іракліон, Гданська та інших міст.

Сьогодні повідомили, що у Запорізькій області сталася ще одна смерть від коронавірусу


Читaйте також:

Авіакомпанії відновлять перельоти з Запоріжжя вже наприкінці травня

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram!

1

Запорожец Задунайский2020-05-13 08:34:06
Замечательно ! Это действительно пример эффективности городской власти !