USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі спіймали 16-річного юнака, який займався шахрайством та розповсюдженням наркотиків

У Запоріжжі спіймали 16-річного юнака, який займався шахрайством та розповсюдженням наркотиків

У Запоріжжі правоохоронці викрили юнака у шахрайстві та розповсюдженні наркотиків.

Про це повідомляє обласне управління Національної поліції.

На початку липня до відділу поліції звернулася 50-річна мешканка Запоріжжя із заявою про шахрайство. Жінка повідомила, що в Telegram замовила термоси для військових та перевела на банківський рахунок «постачальника» шість тисяч гривень. Однак замовлений товар так і не отримала.

Працівники поліції провели низку слідчо-оперативних заходів та встановили особу шахрая. Ним виявився 16-річний місцевий мешканець.

6 вересня правоохоронці на підставі ухвали суду провели санкціонований обшук у квартирі, де мешкає неповнолітній. Правоохоронці вилучили банківську картку, на яку надходили кошти, та мобільний телефон з двома активними обліковими записами.

В одному з акаунтів, він листувався з приводу продажу військових товарів і надання транспортних послуг. Після отримання стовідсоткової передоплати хлопець блокував замовників та обривав з ними зв’язок.

В ході опитування  неповнолітній зізнався, що він обдурив близько 10 громадян та отримав  шахрайським шляхом понад 15 тисяч гривень.

Крім цього, правоохоронці виявили на телефоні правопорушника телеграм-аккаунт, де розміщувалися фото з «закладками» наркотичних речовин та координатами їх місцезнаходження. Хлопець пояснив, що днем раніше він встиг закласти 30 зіп-пакетів з наркотиками у Шевченківському районі і вказав місця схованок.

При обстеженні території працівники поліції виявили кілька згортків з наркотичними речовинами.

За обома фактами відкрили два кримінальні провадження. Наразі досудове розслідування встановлює  всіх потерпілих від шахрайських дій фігуранта, його злочинні зв’язки та можливі канали надходження наркотичних засобів.


Читайте також:

У центрі Запоріжжя горіла квартира: пожежу гасили 29 рятувальників, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0