USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі греблю ДніпроГЕСу можуть передати на баланс міста для проведення реконструкції

У Запоріжжі греблю ДніпроГЕСу можуть передати на баланс міста для проведення реконструкції

Про це стало відомо сьогодні, 25 червня, під час робочого візиту в Запоріжжі народного депутата України і лідера “Опозиційного блоку” Євгена Мураєва.

В даний час в Запоріжжі актуальною є проблема транспортного сполучення Лівого і Правого берега Дніпра. Через те, що в місті 15 років черепашачими темпами ведеться багатостраждальне будівництво мостів через річку Дніпро, які прозвали “пам’ятником корупції”, то вся основне навантаження лягає на греблю ДніпроГЕС. Гребля не бачила капітальної реконструкції не один десяток років, а поточний ремонт та “латання” дірок не дає ніякого результату.

– Сьогодні в Запоріжжі ми дійсно бачимо проблему повідомлення двох берегів. Це насувається катастрофа, оскільки по греблі пересувається близько 150 тисяч жителів кожен день. Сама гребля знаходиться в жахливому стані, а законодавчої та фінансової можливості реконструювати греблю місто зараз не має. Цим завданням повинна займатися держава. Цілком можливо, що після глибокої децентралізації, в яку ми віримо, всі зароблені гроші зможуть залишатися на місцях і місто “потягне” цей об’єкт і зможе прийняти його на баланс, – розповів лідер “Опозиційного блоку” Євген Мураєв.

Запорізький депутат і кандидат в нардепи Віктор Бусько підкреслив, що представники Запоріжжя у Верховній Раді повинні взяти в майбутньому це питання на контроль і вирішити проблему транспортного сполучення.

– По-перше, гребля зараз дійсно знаходиться практично в аварійному стані і “латочний” роботи не дають результату. Переїхати з одного берега на інший в годину пік займає багато часу. Я, як кандидат в нардепи, ставлю перед собою пріоритетне завдання вирішити питання з греблею. Є два виходи: децентралізація та передача греблі місту з бюджетом для ремонту, або підготувати проект і фінансування на законодавчому рівні. Це комплексне питання, яке ми маємо можливість вирішити разом з нашою командою, – зазначив Віктор Бусько.

Нагадаємо, що з 10 червня власник в особі “Укргідроенерго” проводить на греблі ремонтні роботи по заміні деформаційних швів. Роботи ведуться по черзі на кожній з смуг. Закінчити обіцяють до кінця літа.

0