USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі планують виділити 347 мільйонів гривень на ремонт злітно-посадкової смуги в аеропорту

У Запоріжжі планують виділити 347 мільйонів гривень на ремонт злітно-посадкової смуги в аеропорту

Чиновники з управління транспорту і зв’язку підготували на розгляд серпневої сесії проект рішення про виділення 347 мільйонів гривень на капітальний ремонт аеродромного покриття для КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Йдеться про капітальний ремонт злітньо-посадкової смуги, який необхідний для безпеки польотів. У минулому році аеропорт наймав підрядників, які частково «латали» проблемні ділянки.

Відзначимо, що загальна площа основної смуги запорізького аеропорту становить 105 тисяч квадратних метрів. За останні два роки встигли відремонтувати лише 22 тисячі квадратних метрів.

За розрахунками експертів, сумарно площа ділянки, яка потребує повної реконструкції  (злітна смуга, рулонна доріжка і перон) становить 136 тисяч квадратних метрів.

Для проведення ремонту планують використовувати ті самі кредитні гроші «Укргазбанку» і «Ощадбанку» за які так активно боролися депутати на останній сесії.

У наполеонівських планах у чиновників узгодити ремонт, виділити гроші, провести тендер і встигнути завершити всі роботи до кінця цього року.

Нагадаємо, що в кінці 2019 року має нарешті завершитися масштабне будівництво міжнародного терміналу. Площа терміналу складає більше дванадцяти тисяч квадратних метрів. Він зможе обслуговувати 400 пасажирів на годину – 250 міжнародні рейси, 150 – внутрішні.

0