USD: EUR:
... в Запорожье
Національна комісія з енергетики обіцяє переглянути тарифи для облгазів до кінця червня

Національна комісія з енергетики обіцяє переглянути тарифи для облгазів до кінця червня

Профспілка газових господарств України заявляє про обіцянку Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) переглянути тарифи для газорозподільних компаній до кінця червня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова профспілкового комітету газових господарств Сергій Копанічук.

Вчора, 13 червня відбулася зустріч Профспілок газових господарств України з головою НКРЕКУ Оксаною Кривенко. Представники Запорізької області також взяли участь в перегляді тарифів для газорозподільних компаній. Під час зустрічі Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу “, – зазначив Копанічук.

За його словами, причиною зустрічі Профспілок газовиків і глави держрегулятора стала критична ситуація в сфері газорозподілу.

– Четвертий рік поспіль НКРЕКУ не переглядає тарифи для операторів ГРС, що призвело до накопичення ними мільярдних збитків і боргів. Зарплата у працівників газорозподільних компаній вдвічі нижча за середню по промисловості в Україні, – зазначив Копанічук.

За його словами, через це підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників і відчувають величезний кадровий голод.

– Якщо до 20 червня регулятор не почне переглядати тарифи для операторів ГРС, то профспілки будуть змушені почати всеукраїнську акцію протесту, – заявив після зустрічі Копанічук.

Він зазначив, що оператори ГРС в черговий раз надали НКРЕКУ повний пакет документів для прийняття економічно обґрунтованих тарифів. Що ж стосується населення, то для них перегляд тарифу теж несе користь, оскільки в ньому «сидять» індивідуальні лічильники

– Регулятор повинен передбачити для працівників газових компаній зарплату, яка відповідає середній зарплаті по промисловості. На сьогодні в Україні вона вже досягла 10 тисяч гривень. Крім того, в нових тарифах нарешті повинні бути враховані кошти на установку у побутових споживачів індивідуальних газових лічильників, як того вимагає Закон України “Про забезпечення комерційного обліку газу”. У новому тарифі Регулятор повинен враховувати достатнє фінансування для ремонту і модернізації мереж, щоб оператори ГРС могли виконати весь комплекс робіт для забезпечення безаварійної та безперебійної роботи газорозподільної системи, – сказав Копанічук.

У разі, якщо НКРЕКУ буде надалі затягувати процес перегляду тарифу для газорозподільних компаній Копанічук запевнив у готовності всіх працівників галузі приєднатися до безстрокової акції протесту під стінами НКРЕКУ.

0