USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі відкривають відремонтовані дитячі садки і скорочують черги дітей

У Запоріжжі відкривають відремонтовані дитячі садки і скорочують черги дітей

Міська влада обіцяє прибрати черги в дитячих садках в Шевченківському і Заводському районах міста.

На сьогоднішній момент підходять до завершення ремонтні роботи в дитячому садку № 217 «Грайлик». Багато років цей дитячий сад простояв закритий, стара будівля не відповідала вимогам для перебування маленьких дітей. У 2016 році було відремонтовано і відкрито 6 груп.

З 2 вересня тут запрацюють ще 5 груп. Зараз майже всі будівельні роботи завершені: замінені всі мережі, виконано благоустрій території, змонтовані дитячі павільйони, майданчик для сушіння білизни, облаштовані пішохідні доріжки, спортивний майданчик, висаджені зелені насадження. У кожній групі з’явилися нові санвузли і провели утеплення стін і даху.

В цілому, дошкільний навчальний заклад зможе прийняти більше двохсот дітей, завдяки чому черги в дитсадки в Шевченківському районі буде ліквідовані.

– У 20-х числах серпня будуть завершені всі роботи і з 2 вересня дитячий сад запрацює. Таким чином, ми повністю знімемо питання про черги в ще одному районі Запоріжжя. Цей навчальний заклад специфічний, буде приймати діток з мовними проблемами. Думаю, воно стане базою, щоб ці діти могли бути повноцінними членами суспільства. Зараз реконструюється садок №169 в Заводському районі, який розрахований на 95 місць. Після здачі його в експлуатацію буде закрите питання черг в цьому районі, – зазначив мер Володимир Буряк.

Ще один дитячий садок, який планували відкрити вже в цьому році, – №220 в Осипенківського мікрорайоні. Але поки через коригування проекту там ще навіть не відбулися торги. Мер заявив, що відповідальні повинні написати пояснювальні і їм винесуть догану за те, що роботи не будуть виконані в обіцяні терміни.

0