USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі відкрили літній ярмарок вакансій для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО

У Запоріжжі відкрили літній ярмарок вакансій для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО

Сьогодні, 26 липня, в виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося відкриття літньої ярмарки вакансій вимушено переміщених осіб і учасників АТО / ООС.

За фінансової підтримки Світового банку, відповідно до угоди між Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, облдержадміністрацією та аналітичним центром «СВ-Платформа» в Запорізькій області реалізується проект «Подолання наслідків конфлікту». У ньому беруть участь 5 міст області: Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар і Токмак.

Для тих, хто хоче відкрити власну справу, проводяться п’ятиденні бізнес-тренінги. Програма надає теоретичні та практичні знання з фінансового планування, основ маркетингу, стратегії продажів, юридичного захисту тощо. Також можна безкоштовно пройти тримісячні професійні курси для отримання нової професії або підвищення кваліфікації в навчальних закладах за вибором учасників.

Підбито попередні підсумки міжнародного проекту «Подолання наслідків конфлікту». Три місяці успішні бізнесмени ділилися досвідом з 50 початківцями, більшість серед яких – вимушені переселенці з Криму і Донбасу і ветерани АТО. За словами бізнес-тренера Тетяни Сидоренко, більше стартапів з’являється в сферах торгівлі, громадського харчування, виробництва сувенірів, дрібного ремонту та інформаційних технологій.

– Це лише частина реалізації державної політики щодо захисту прав вимушено переміщених осіб і учасників АТО та їхніх сімей. Таким людям важко адаптуватися на новому місці, не маючи необхідних навичок і роботи. Зараз є можливість пройти навчання або перенавчання, змінити кваліфікацію, знайти роботу або почати власну справу. Цей проект має великий попит і буде реалізовуватися в Запорізькій області та в подальшому, – підкреслив перший заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.

За попередніми даними в Запорізькій області налічується близько 60 тисяч ветеранів АТО і членів їх сімей, 53 тисячі внутрішньо переміщених осіб і близько 50 тисяч інших вразливих верств населення.

 

0