USD: EUR:
... в Запорожье
 У Запоріжжі відкрили сучасну бібліотеку з літературою для інклюзивної категорії читачів, - ФОТО

У Запоріжжі відкрили сучасну бібліотеку з літературою для інклюзивної категорії читачів, - ФОТО

У Дніпровському районі після реконструкції відкрилася сімейна бібліотека на вулиці Ладозькій, 26.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

У Запоріжжі запрацювала восьма оновлена ​​бібліотека із сучасним інтер’єром. Змінився не лише дизайн, переосмислено весь навколишній простір з огляду на культурні потреби людини. Тут з’явилася коворкінг зона, “бібліосховища”, театральна зала, гра-room для наймолодших, зона сімейного читання. Зручне місцезнаходження бібліотеки дозволило перетворити її на креативний центр дитячого читання та раннього розвитку.

Окрім бібліотеки, у приміщенні знаходиться художня школа, яка вміщує 180 учнів. Тут повністю оновили зовнішній вигляд приміщень 3 навчальних аудиторій та холу, встановили функціональні меблі, нові мольберти та візки для інвентарю, натюрмортні столи, змонтували галерейні системи у кожній аудиторії для експозицій дитячих робіт.

Окрім ремонтів, у Запоріжжі систематично поповнюється книжковий фонд бібліотек сучасною літературою українських та зарубіжних авторів. За останні 5 років придбано понад 36 тисяч екземплярів книг на загальну суму 6,5 мільйона гривень. Розпочато закупівлю літератури для інклюзивної категорії читачів. Цього року придбано 46 екземплярів книг зі шрифтом Брайля та 67 книг великим шрифтом для людей з вадами зору, заплановано також придбання електронних та аудіокниг.

Нагадаємо, у Запоріжжі 21-річна дівчина стрибнула з мосту Преображенського. На щастя, вони вижили, але отримали численні травми. Правоохоронцям вона розповіла, що вже кілька років її переслідують думки щодо суїциду.

Читайте також:

У Запоріжжі маршрутка влетіла у вантажівку, шестеро людей – у лікарні: у поліції розповіли подробиці, – ФОТО

З понеділка у Запоріжжі щеплення від COVID-19 можна буде зробити у автобусі: графік роботи, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0