USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі зупинили роботу нелегального «реабілітаційного центру» для наркозалежних, – ФОТО

У Запоріжжі зупинили роботу нелегального «реабілітаційного центру» для наркозалежних, – ФОТО

У Запоріжжі працівники поліції викрили та припинили роботу «реабілітаційного центру».

Про це повідомляють у обласному управлінні Національної поліції.

Наприкінці квітня правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків з метою викриття незаконної діяльності  «реабілітаційного центру», розташованого в одному з приватних будинків Запоріжжя. У центрі примусово перебували люди з нарко- та алкозалежністю. Щомісяця їх рідні платили за «реабілітацію» від 4 до 7 тисяч гривень

Правоохоронці встановили організатора незаконної діяльності. Ним виявився місцевий мешканець, який безпосередньо контролював діяльність угруповання, розподіляв ролі між його учасниками. Так одні члени «центру реабілітації» застосовували фізичну силу у разі опору «пацієнта», інші шукали клієнтів через рекламні оголошення у мережі Інтернет, спілкувались з родичами залежних осіб.

Керівник закладу орендував приватний двоповерховий будинок на  території Дніпровського району Запоріжжя і облаштував його гратами на вікнах, металевими замками на дверях та паркані. Здійснювалась цілодобова охорона приміщення.

Крім того, «пацієнтів» залучали до господарських робіт на будівництві та дачних ділянках. Грошові кошти зароблені за виконану роботу переходили до організатора та розподілялися між членами угруповання.

Під час ряд санкціонованих обшуків  у вказаному закладі та за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили документацію на осіб, які проходили «реабілітацію», комп’ютерну техніку, банківські розрахункові картки, а також інші докази протиправної діяльності.

Як розповіли у поліції, у так званому реабілітаційному центру перебувало 14 осіб, мешканці Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Їх утримували проти власної волі в ізоляції та в антисанітарних умовах, без належного медичного обстеження, застосовуючи психологічне та фізичне насильство. Керівник не мав жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю. Вартість перебування одного «пацієнта» складала від чотирьох до семи тисяч гривень на місяць.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вживаються невідкладні слідчі та оперативно-пошукові заходи щодо встановлення усіх осіб, які причетні до злочинної діяльності. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

У Запорізькій області поліція зупинила шахрайський кол-центр, у якому обкрадали банківські карти людей

На Запоріжжі чоловік скоїв самогубство у готельному номері


Читайте також:

Пагорб на Хортиці біля музею запорозького козацтва зроблять доступним і безпечним для туристів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Артём2021-05-10 20:38:06
Что за ерунда! Людям реально помогали и лечили.
Эфир2021-05-05 13:16:47
Не понятно, а чего такого противоправного? Не отстегивали казнокрадам? Я лечился, выношу им благодарность.