USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі один з малих пляжів «потопає» у смітті - ФОТО

У Запоріжжі один з малих пляжів «потопає» у смітті - ФОТО

Мова йде про невеликий пляжі, який розташований на «Хвилі» в Південному мікрорайоні міста. Так як пляж не відноситься до офіційних, то комунальники формально не зобов’язані їм опікуватися і зараз там можна побачити несанкціоноване сміттєзвалище.

Як повідомив в мережі Facebook запорізький активіст Олексій Добряков, проблема полягає в банальній відсутності сміттєвих баків. В результаті відпочиваючі складують всі відходи прямо тут на землі.

– На виході з пляжу немає сміттєбака, і все добро, народ благополучно скидає прямо на парковці. Все це ніхто не прибирає і воно дико смердить, – написав Добряков.

Особливу загрозу стану навколишнього середовища такі звалища завдають в літній період часу, адже в процесі розкладання сміття виділяються шкідливі речовини, які створють небезпечну екологічну обстановку: продукти розпаду проникають глибоко в землю, виділяються в повітря, потрапляють у воду.

Чиновники з Комунарської районної адміністрації повинні були стежити за санітарним станом цієї ділянки, але проблема полягає в тому, що управління екології  ніби- то не дає цій ділянці статус «пляжу» або зони відпочинку, а тому неможливо виділити на неї бюджетне фінансування.

В результаті активісти запропонували кандидатам в нардепи по мажоритарці, замість передвиборчої демагогії, зайнятися цією проблемою: встановити два-три сміттєвих баки, домовитися про вивезення сміття з «Вельтумом» і організувати чистку піску на пляжі за допомогою спецтехніки.

0