USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі обіцяють очистити підхід на ринок Анголенко від кіосків - ФОТО

У Запоріжжі обіцяють очистити підхід на ринок Анголенко від кіосків - ФОТО

З учорашнього дня на Гортопі частина комерсантів припинила свою роботу, тому що комунальники відключили їх МАФи від світла. Офіційна причина тиску – незаконне розміщення цих споруд.

У прес-службі мерії зазначають, що у підприємців закінчився термін дії дозвільних документів на розміщення кіосків типу «Купава». Продовжити їх вже неможливо, тому що їх зовнішній вигляд не відповідає вимогам, які розробили в мерії.

Підприємці отримали приписи від інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, згідно з якими протягом 5 днів вони повинні прибрати кіоски і привести територію в належний санітарний стан.

– Вони повинні прибрати свої автопричепи і очистити прилеглу територію. Деякі підприємці тут стоять по 10 років, але раніше їм надавались дозволи щоб вони, почавши свою маленьку справу, мали можливість розвиватися і переростати в магазини. Але багатьом з них це не потрібно. Сьогодні ці кіоски не відповідають правилам благоустрою. Якщо підприємці їх не приберуть, ми змушені будемо складати акти на самовільно розміщений об’єкт і через рішення виконкому демонтувати ці споруди примусово, – сказав заступник начальника інспекції з благоустрою Андрій Кресік.

На сьогодні в Запоріжжі розміщуються понад тисячу кіосків типу «Купава». Після закінчення терміну дії дозволів підприємці повинні будуть їх прибрати.

0