USD: EUR:
... в Запорожье
Сначала перенесли, а тепер пристановили: тендер на строительство запорожских мостов не состоялся

Сначала перенесли, а тепер пристановили: тендер на строительство запорожских мостов не состоялся

Міжнародний тендер на будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі призупинили.

Про це стало відомо в системі електронних закупівель «Прозорро».

Спочатку розкриття тендерних пропозицій та вибір переможця конкурсу на будівництво мостів вартістю понад 12 мільярдів гривень було заплановано на 26 грудня. Втім, тендер перенесли.

На сторінці тендеру перед Новим роком було вказано, що тепер кінцевий термін прийому заявок від учасників – 31 грудня. А підведення підсумків тендеру заплановано на 5 лютого.

Втіт, на даний момент тендерну процедуру взагалі призупинили через велику кількість скарг учасників, які знаходяться в стані розгляду електронною системою. Конкурс буде заблокований до того часу, поки всі учасники не отримають відповіді на свої скарги.

Бюрократичні затримки не говорять про те, що тендер не відбудуться остаточно. Після розгляду всіх заяв скаржників тендер буде продовжений. На даний момент розгляд заявок заплановано на 5 лютого, але, як показує практика, і цю дату можуть переглянути.

Нагадаємо, Облавтодор оголосив тендер на будівництво мостів у Запоріжжі. Загальна вартість робіт – 12,3 мільярда гривень.

До речі, «Перший Запорізький» повідомляв, що мешканці Запоріжжя вважають найважливішою і актуальною проблемою міста – проблему будівництва мостів через Дніпро.

Під час свого візиту в Запоріжжя прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що за внесеними змінами з бюджету-2019 на будівництво запорізьких мостів виділили 750 мільйонів гривень. Крім того він заявляв, що в держбюджеті на 2020 рік окремим рядком має бути закладено ще 500 мільйонів гривень, а також гроші з Дорожнього фонду.

Пізніше президент Володимир Зеленський в своєму відеозверненні повідомив, що будівництво запорізьких мостів продовжиться вже в 2020-му році. За словами глави держави, на продовження великого будівництва з бюджету виділено 1,25 мільярда гривень. Більш того, за перемогу в тендері, за його словами, змагається дуже багато міжнародних компаній, в тому числі, з Китаю і Туреччини.


Читайте також: Як вмирає легендарний 700-річний Запорізький дуб, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

4

іван2020-06-25 13:41:29
усе як завжди
Ирина Борисовна2020-01-05 15:35:09
информация ниочем,ничего конкретного, видимо с "БОДУНА" писали
Финансист2020-01-03 15:48:21
Новые со старыми не могут поделить правильно деньги. Которых ещё нет. Но уже хочется делить. Или у кого другое мнение?
Микола питерский2020-01-03 14:03:10
Было бы смешно, если бы не было грустно.