USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі нагородили підлітка, який врятував маршрутку с пасажирами, – ФОТО

У Запоріжжі нагородили підлітка, який врятував маршрутку с пасажирами, – ФОТО

17-річний житель Мелітополя Олександр Оганьян, який врятував водія та пасажирів автобусу і попередив ДТП, отримав грамоту та цінний подарунок від Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Про це повідомляють в обласному управлінні ДСНС.

Як вже писав «Перший Запорізький», водію маршрутки несподівано стало погано і він втратив керування авто, через що його винесло на зустрічну смугу. За лічені секунди могла статися масова ДТП з трагічними наслідками. Пасажири запанікували і тільки Олександр почав діяти вчасно та рішуче. Він прибіг з кінця салону, узяв керування у свої руки та зупинив автобус.

Після цього підліток викликав екстрені служби та почав разом з іншими пасажирами надавати допомогу водія. Потім чоловіка госпіталізували до міської лікарні. Наступного дня він уже був удома. Наразі врятований проходить медичне обстеження.

Вчора, 8 листопада, Олександр розповів журналістам про той доленосний день. Як виявилося, хлопець як-раз вчиться керуванню автотранспортним засобом. Крім того, він уже другий рік є членом мелітопольської організації ПЛАСТ, де проходять тренінги з надання долікарської допомоги. Ці знання допомогли йому зорієнтуватись у ситуації.

начальник 3 Державного пожежно-рятувального загону Олександр Баша вручив новоспеченому рятівнику грамоту від начальника Головного управління ДСНС України у Запорізькій області генерал-майора служби цивільного захисту Олексія Лепського. А також юний помічник рятувальників отримав цінний подарунок.

У Запорізькій області 73-річний дідусь застряг між стіною та трубою: знадобилася допомога рятувальників, – ФОТО


Читайте також:

На Запоріжжі через п’яного чоловіка дружина отримала 53% опіків тіла: її готують до операції, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Оксана2021-11-09 11:46:35
Молодец парень! Если бы все научились в критических ситуациях включать рациональное мышление. можно было бы избежать многих несчастий.