USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі розпочали будувати новий залізничний шляхопровід, – ФОТО

У Запоріжжі розпочали будувати новий залізничний шляхопровід, – ФОТО

У Запоріжжі у рамках масштабного «Великого будівництва» мостів через Дніпро розпочали зводити новий залізничний шляхопровід.

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Запорізькій області.

Автотранспортна магістраль – це не лише два мости через Дніпро. Це 9,1 км транспортного сполучення, що складається з шести дорожніх розв’язок та 26 штучних споруд. Одна з таких споруд (об’єкт №18) – це залізничний шляхопровід довжиною 161 метрів, що проходить вздовж вулиці Тюленіна, під яким буде влаштовано проїзд автотранспортної магістралі.

Днями почалося будівництво цієї споруди.

Як розповідають у Службі автодоріг підготовчі роботи з влаштування шляхопроводу розпочались ще в 2007 році. Тоді поряд з існуючим насипом, по якому пролягає залізниця, було влаштовано тимчасовий насип для перенесення залізничних колій на період виконання робіт з будівництва шляхопроводу.

У 2021 році роботи на цій споруді поновились. Проект виконання будівельно-монтажних робіт з перенесення колій було узгоджено з Укрзалізницею, після чого було виконано перенесення парної та непарної залізничних колій.

Зараз на об’єкті будівництва розпочали розбирати існуючий насип залізниці. Після того, як насип буде ліквідовано, на його місці будівельники зведуть шляхопровід, на який будуть перенесені залізничні колії з тимчасового насипу.

Таким чином, шляхопровід споруди № 18 буде виглядати та мати таку ж функціональність, що й залізничний шляхопровід на острові Хортиця, під яким проходить автодорога.

У Запоріжжі завершують будівництво естакади над кільцем на Хортиці, – ФОТОРЕПОРТАЖ  


Читайте також:

На Запоріжжі цілодобово будуть нову дорогу до курортної Кирилівки: вартість ремонту – більш ніж 600 мільйонів гривень, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0