USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на наступному тижні завершать реконструкцію проспекту Маяковського - ФОТО

У Запоріжжі на наступному тижні завершать реконструкцію проспекту Маяковського - ФОТО

Підходять до завершення будівельні роботи в ході четвертої черги реконструкції проспекту Маяковського.

Тут вже укладають асфальт на дорозі з правого боку, закінчили облаштування пішохідної алеї, встановили лавочки і урни, планують розташувати газони, де восени висадять дерева та кущі.

Реконструкція проспекту Маяковського – масштабний проект, який реалізується в Запоріжжі протягом декількох років. Йдеться ь не тільки про оновлення дороги, а й тротуарів, пішохідної алеї, зелених зон. Тут замінили інженерні мережі, встановили нові лавочки, світильники та газони.

Остання черга робіт, від вулиці Перемоги до каскаду фонтанів «Веселка», почалася в цьому році. Тут побудували новий тротуар, пішохідну алею, паркувальні «кишені», систему поливу. З правого боку дорогу вже заасфальтували. На лівій ще потрібно укласти верхній шар асфальту. Виконується планування газонів, облицювання підпірної стінки на «Веселці».

На черзі висадка додаткових зелених насаджень, але це зроблять вже восени. Загальнобудівельні роботи повинні бути завершені наступного тижня.

– За тиждень будівельні роботи будуть завершені. Після цього буде потрібен час на оформлення документації. В результаті місто отримає повністю реконструйований проспект Маяковського, від проспекту Соборного до каскаду фонтанів «Веселка». Важливо, що тут не тільки замінили асфальт, поклали тротуарну плитку, але і облаштували зовнішнє освітлення, виконали багато підземних робіт, замінивши інженерні мережі, – зазначив мер міста Володимир Буряк.

Під час наради міський голова звернув увагу на стан території, споруд, розташованих поруч з реконструйованим ділянкою проспекту Маяковського. Зокрема це стосується музичного училища, одного з приватних спортивних закладів, передає прес-служба мерії.

Відзначимо, що сьогодні підрядна організація «Онур» уже виконує ремонт дороги на вулиці Перемоги, на ділянці від проспекту Маяковського в бік Палацу спорту «Юність». Почали з фрезерування старого асфальтного покриття. Після цього перейдуть до асфальтування. У цьому році планують замінити дорожнє покриття від проспекту Маяковського до Вознесенівського ринку, потім на наступній ділянці – в напрямку 5-ї міської лікарні.

1

Аксакал2019-07-14 21:49:19
Неужели иссякнет золотая жила, много лет кормившая запорожских чиновников? Я об этом ремонте читаю, сколько себя помню. Или уже намечен новый объект доения запорожской казны?