USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на сесії облради прийняли Антикорупційну программу

У Запоріжжі на сесії облради прийняли Антикорупційну программу

Сьогодні, 25 червня, в Запорізькій обласній раді проходить тридцята позачергова сесія.

Серед питань, які повинні були розглянути депутати, було і затвердження Антикорупційної програми на 2019-2020 роки, проект якої розробляла спеціальна комісія. У підсумку депутати проголосували «за» прийняття цієї програми.

Нагадаємо, до складу комісії з розробки програми увійшли депутати від кожної фракції і чиновники виконавчого апарату обласної ради. Проект програми був створений відповідно до рекомендацій і методології НАПК.

При роботі над документом члени комісії затвердили формальне визначення корупційних ризиків за результатами їх ідентифікації в обласній раді і погодили звіт за результатами оцінки корупційних ризиків. Сюди входить детальне роз’яснення що таке корупційні ризики і як вони можуть проявлятися в обласній раді, які наслідки несуть корупційні правопорушення і які дії необхідно зробити, щоб ненавмисно не отримати ярлик «корупціонера».

Крім того, члени комісії розробили наочну таблицю оцінки корупційних ризиків та заходи щодо їх усунення, прописали всі корупційні ризики за критеріями ймовірності виникнення.

Також на сесії депутати внесли правки до рішення «Про створення комісії з оцінки корупційних ризиків у Запорізькій обласній раді» у зв’язку із кадровими змінами у виконавчому апараті ради. 

0