USD: EUR:
... в Запорожье
 У Запоріжжі на полицях «АТБ» може з'явитися випічка з хімічною речовиною, що викликає рак

У Запоріжжі на полицях «АТБ» може з'явитися випічка з хімічною речовиною, що викликає рак

З Румунії в мережу супермаркетів експортували заморожену випічку з перевищеним рівнем окиду етилену.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держспоживслужби в Запорізькій області.

У Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів повідомили про заморожену випічку з використанням рідких дріжджів, що містять ксантановий камедь, який перевищує максимально допустимий рівень для етилен оксиду, що експортується з Румунії в Україну (одержувач ТОВ «АТБ маркет»).

Оксид етилену – це біоцид, який широко використовується в країнах за межами Європейського Союзу для стерилізації харчових продуктів. Його тривале вживання може викликати рак.

З метою недопущення в обіг такої продукції, Головне управління Держспоживслужби в Запорізькій області доводить до відома операторів ринку, що вони зобов’язані вилучати харчові продукти, які можуть викликати шкідливий вплив на здоров’я людини.

В даний час інформація щодо виявлення вищевказаної продукції в зверненнях на об’єктах торгівлі в Запорізькій області фахівцям не надходила.

Нагадаємо, в Комунарському районі Запоріжжя 14-річна дівчина випала з вікна четвертого поверху. З місця події бригада медиків доставила потерпілу до лікарні. У поліції повідомили, що школярка намагалася покінчити життя самогубством. Зараз вона знаходиться на обстеженні в Запорізькій обласній дитячій лікарні.

Читайте також:                                                            

Під Запоріжжям на трасі сталася смертельна ДТП: один автомобіль повністю згорів, – ВІДЕО

В Запорізькій області водій легковика врізався у паркан: на місці працювали медики

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

реализатор2021-10-11 16:56:05
"информация по выявлению вышеуказанной продукции в обращении на объектах торговли в Запорожской области, не поступала". Ну, еще бы! Главное- бабло.