USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Великдень будуть стежити за порядком 800 поліцейських і 300 нацгвардійців

У Запоріжжі на Великдень будуть стежити за порядком 800 поліцейських і 300 нацгвардійців

У разі грубого порушення закону поліцейські будуть реагувати жорстко, відповідно до чинного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Запорізькій області.

З 21.00 1 травня, в культових спорудах починаються святкові богослужіння. Всього на території Запоріжжя та області релігійні служби пройдуть в понад 200 храмах. За попередніми даними, участь в заходах візьмуть близько 60 000 віруючих.

До забезпечення правопорядку залучено 800 поліцейських, більше 300 військовослужбовців Національної гвардії України, понад 300 працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Керівництвом Головного управління Національної поліції в Запорізькій області вжито вичерпних заходів щодо забезпечення громадської безпеки та правопорядку під час богослужінь, в тому числі проведені робочі зустрічі з керівниками релігійних громад області.

З огляду на те, що Запорізька область зараз знаходиться в «червоній» зоні, бажано взяти участь в богослужіннях в форматі он-лайн. У разі відвідування храмів є обов’язковим носіння захисних масок і дотримання соціальної дистанції півтора метра як для богослужінь в храмах (з розрахунку один громадянин на 4 квадратних метра), так і на відкритому повітрі під час проведення обрядів. Рекомендується обмежити проведення таких релігійних обрядів як додатки до ікон, миропомазання і святе причастя.

Правоохоронці зазначають, що проводити максимальну роз’яснювальну та профілактичну роботу. Але в разі грубого порушення закону поліцейські будуть реагувати жорстко, відповідно до чинного законодавства.

Цілодобово чергувати посилені слідчо-оперативні, вибухотехнічні групи поліції, групи швидкого реагування. Майже 500 поліцейських заступають на службу поблизу культових споруд.

На позаплановий режим переведена робота ситуаційного центру, який оперативно реагувати на всі зміни поточної обстановки.

Працювати буде і поліція діалогу, яка буде нагадувати громадянам про необхідні карантин і дотримання соціальної дистанції.

Нагадаємо, з 1 травня в Запоріжжі подорожчає проїзд в громадському транспорті. Перевезення на більшості маршрутів буде коштувати 8 грн, на Хортицькому напрямку – від 9 до 10 гривень. Підвищиться вартість проїзду і в міському комунальному транспорті: в автобусах – 7 гривень, в трамваї і тролейбусі – 6 гривень.

Читайте також:

Виховательці запорізького дитсадка, з вини якої випала дитина, повідомили про підозру

У Запоріжжі мати трьох дітей на електросамокаті збила жінку: постраждала отримала перелом

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0