USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на маршрутах їздитимуть 26 електробусів і 20 автобусів великої місткості

У Запоріжжі на маршрутах їздитимуть 26 електробусів і 20 автобусів великої місткості

Запоріжжя може стати першим містом України, де пасажирів перевозитимуть електробуси.

Про це повідомляють в прес-службі мерії.

В кінці минулого тижня відбулася зустріч міського голови Володимира Буряка з представником Європейського інвестиційного банку, яка керує транспортним сектором Іштваном Хайнцінгером.

Нагадаємо, Україна і цей банк підписали Угоду про залучення коштів для розвитку міського пасажирського транспорту. Одним з учасників програми стало Запоріжжя і КП «Запоріжелектротранс».

Під час зустрічі представник фінансової організації підтвердив, що Європейський інвестиційний банк готовий підписати Угоду про надання запорізькому комунальному підприємству коштів для закупівлі електробусів і великих автобусів. Всього – 26 електробусів і 20 автобусів великої місткості. Також таку Угоду повинні підписати Міністерство інфраструктури і Міністерство фінансів.

Після закінчення всіх бюрократичних процедур Запоріжжя вже в наступному році зможе отримати кошти для покупки нового громадського транспорту на вигідних умовах. Після цього наше місто має всі шанси стати першим українським містом, де на маршрутах громадського транспорту курсуватимуть електробуси.

Нагадаємо, нещодавно на маршрут вийшов перший з дев’яти європейський тролейбус-гармошка.


Читайте також: В центрі Запоріжжя в аварію потрапила маршрутка: постраждали пасажири, — ФОТО

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0