USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі мерія розірве угоди з маршрутними перевізниками, які влаштували бойкот та не вийшли сьогодні на роботу

У Запоріжжі мерія розірве угоди з маршрутними перевізниками, які влаштували бойкот та не вийшли сьогодні на роботу

Запорізька міська рада розірве угоди з маршрутними перевізниками, які сьогодні влаштували бойкот та не вийшли вранці на роботу.

Про це повідомив в.о. мера, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Як вже писав «Перший Запорізький», сьогодні вранці у Запоріжжі приватні перевізники масово не виїхали на маршрути. Протягом дня міська влада з’ясовувала обставини, хто саме з перевізників і чому не вийшов на маршрути, а також провела відповідну нараду.

«Як ви вже знаєте, сьогодні частина транспортних засобів міських приватних підприємств-перевізників не виїхала на роботу. Через цей саботаж зранку призупинилося обслуговування наступних маршрутів: 1-го, 11-го, 80-го, 81-го, 5-го та 5А, 9-го, 20-го, 85-го, 37-го та 46-го. Загалом на роботу не виїхали 58 маршруток. Після того, як нам стало відомо про цю ситуацію, через деякий час обслуговування вищеназваних маршрутів було відновлене, – повідомив очільник міста. – Ми розуміємо, що це була повністю зрежисована акція. Більше того, нам відомо, що ще два підприємства-перевізники напередодні отримували погрози, а невідомі особи намагалися заблокувати їхню роботу».

Як повідомив Анатолій Куртєв, міське управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку вже отримало доручення підготувати документи на розірвання контрактів з фірмами-перевізниками, які сьогодні саботували роботу: «Альянс-Авто», «Юністар-Авто», «Запорізькі автомобільні лінії» та «Профтаксі-1».

«Ми розуміємо, що складна ситуація з пальним, яка існує зараз по всій країні, може призвести до ще більшого зменшення кількості маршруток у Запоріжжі. Тому для того, щоб цього не допустити, ми провели розрахунки щодо розробки нових тарифів на проїзд та вже передали їх на узгодження до військово-цивільної адміністрації. Одразу підкреслю, що тролейбуси та трамваї, як і раніше, працюватимуть безкоштовно, не дивлячись ні на що, – повідомив в.о. міського голови.

«Якщо хтось з перевізників захоче повторити сьогоднішню ранкову історію і спробує ще раз паралізувати життя у Запоріжжі і не дасть людям доїхати до роботи, то ми будемо робити наступним чином. Ми просто залучимо військкомат і передамо транспортні засоби таких перевізників на потреби наших воїнів. У армії вони точно принесуть більше користі, ніж, якщо будуть стояти на простої під час самовільного страйку водіїв. Сподіваюся, що мене усі почули і усі зрозуміли», – зазначив Анатолій Куртєв.

Також керівник міста повідомив, що місто вже вирішило проблему із затримкою зарплатні водіям «Запоріжелектротрансу», які не лише їздять містом, а й, ризикуючи своїм життям, постійно їздять на окуповані території та весь час мають справу з озброєними окупантами на блокпостах.

Під Запоріжжям у результаті російського обстрілу загинув 55-річний чоловік: зруйновані будинки, дитсадок та гімназія, – ФОТО


Читайте також:

«Моя перша підбита російська техніка»: на Запоріжжі боєць «Азову» знешкодив ворожу бойову машину піхоти пострілом з NLAW, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

7

________________________2022-05-21 12:54:52
Российский оккупант: "Каждый день бухаем, потому что страшно. Многие наши в плен сдаются" (АУДИО) 20.05.2022 Российский оккупант в телефонном разговоре с домашними сетует, что украинская армия их "колесную технику полностью разъ*бала", и что многие российские солдаты просто сдаются в плен. "Сами сдаются в плен, на колени становятся...", - говорит оккупант. Он добавляет, что им приходится "каждый день бухать, потому что страшно".
Гражданка2022-05-21 12:51:13
Уберите все маршрутки с города,и оставьте по всему городу бесплатный электротранспорт,с бабурки можно и на велосипеде или электросамокате доехать,хватит ныть.
Местный2022-05-21 11:02:27
Ну, Куртеев расторгнет договор. А кто возить то будет? Куртеев на личном автомобиле? За 8 гривен? Может наоборот,никому ничего не запрещать, и разрешить всем возить на всех маршрутах? Ах, да, тогда Куртеев не нужен будет. Чтобы разрешать только за деньги.
Верните порядок проезда, как было при карантине2022-05-21 09:17:04
А вот электротранспорт давно пора делать платным, как сделали в Киеве. Это же кошмар, что творится . Ни на работу нормально не уедешь , ни с работы . Лучше уж эти 6 гривен заплатить и ехать нормально и сидя , чем как сейчас, когда процентов 70 электротранспорта забиты катающимися пенсионерами
Микола2022-05-21 08:06:38
Сказане влажномовцем сприймається як погроза бізнесу. А насправді це не бойкот, а неможливість бізнесу працювати внаслідок відсутності палива чи неможливість працювати собі в збиток. Щодо "передачі автомобілей перевізників військоматаи" - то це буде розглядатись як службовий злочин з огляду на те, що процедура віджиму у бізнесу їх майна визначена Законом України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану". А саме, "Стаття 1. Визначення термінів 1. У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні: 1) примусове відчуження майна - позбавлення власника права власності на індивідуально визначене майно, що перебуває у приватній або комунальній власності та яке переходить у власність держави для використання в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану за умови попереднього або наступного повного відшкодування його вартості; 2) вилучення майна - позбавлення державних підприємств, державних господарських об’єднань права господарського відання або оперативного управління індивідуально визначеним державним майном з метою його передачі для потреб держави в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану. При цьому: "Стаття 3. Способи примусового відчуження або вилучення майна 1. Примусове відчуження майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану може здійснюватися з попереднім повним відшкодуванням його вартості. 2. У разі неможливості попереднього повного відшкодування за примусово відчужене майно таке майно примусово відчужується з наступним повним відшкодуванням його вартості" Також прописана процедура примусового відчуження, у тому числі оцінка майна: "Стаття 8. Оцінка майна 1. Оцінка майна, що підлягає примусовому відчуженню, проводиться у порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність. 2. У разі неможливості залучити до оцінки майна суб’єктів оціночної діяльності - суб’єктів господарювання така оцінка проводиться суб’єктами оціночної діяльності - органами державної влади або органами місцевого самоврядування за погодженням із власником майна. У разі відмови або відсутності власника майна зазначені органи мають право проводити таку оцінку самостійно. 3. Оцінка майна, за якою попередньому власнику було відшкодовано вартість примусово відчуженого майна, може бути оскаржена до суду." Як вбачається, така процедура досить ускладнена, для влади краще призвати керівництво автопідприємства на військову службу. Однак про це влада публічно не оголошує (покищо)
НИ СЫ!2022-05-21 04:31:31
МОСКВА, 20 мая - РИА Новости. Украинские националисты и личный состав подразделений украинских Вооруженных сил грабят мирных жителей Гуляйполя в Запорожье под предлогом "нужд обороны", а всех сопротивляющихся избивают, арестовывают за "коллаборационизм" и увозят в неизвестном направлении, сообщил в пятницу руководитель Межведомственного координационного штаба РФ по гуманитарному реагированию – начальник Национального центра управления обороной РФ генерал-полковник Михаил Мизинцев. "В Гуляйполе Запорожской области боевики украинских националистических формирований и подразделений ВСУ проводят в жилых кварталах мародерские рейды. Под угрозой применения оружия они насильно забирают у мирных жителей денежные средства, ценные вещи и личные автомобили якобы для нужд обороны. При этом граждан, оказывающих малейшее сопротивление, избивают и обвиняют в пророссийских взглядах. Всех подозреваемых арестовывают по статье "коллаборационизм" Уголовного кодекса Украины и увозят в неизвестном направлении", - сообщил Мизинцев.
Ірина2022-05-20 21:26:18
Правильно, а кому не подобається відсилайте до нас на окуповані території, бистро хвоста підіжмуть, нічого з ними цацаться